Το δεύτερο φετινό Sold Out παιχνίδι στην Τούμπα και πρώτο με αντίπαλο ελληνική ομάδα (το προηγούμενο ήταν αυτό με την Μπενφίκα) μαρτυρεί το ενδιαφέρον του κόσμου του ΠΑΟΚ για τον αποψινό (20.00 – OTEsports1) δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Η προετοιμασία του Δικεφάλου για την ανατροπή του 2-1 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, εξελίχθηκε και στο ψυχολογικό, των παικτών και των φιλάθλων. Στο βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενόψει του σημερινού αγώνα, αναφέρει: «Τα δίνουμε όλα. Παίζουμε για την ομάδα, παίζουμε για την ιστορία, παίζουμε για τον τίτλο. Μια καρδιά, μια φωνή, ΠΑΟΚ». Στη χθεσινή προπόνηση, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συνδέσμων του Δικεφάλου οι οποίοι μίλησαν στους ποδοσφαιριστές ζητώντας τους τη νίκη και την πρόκριση επί του Ολυμπιακού ενώ παρόντες ήταν και οι δύο γιοι του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Νάτχο έχει κερδίσει Κύπελλα και στις δύο χώρες στις οποίες αγωνίστηκε πριν από τον ΠΑΟΚ, το Ισραήλ και τη Ρωσία. Χθες, έκανε δηλώσεις στο διαδικτυακό κανάλι του Δικεφάλου, όπου δήλωσε: «Είναι ώρα να πάρω και το Κύπελλο Ελλάδος». Και ο Γιώργος Γεωργιάδης, μιλώντας επίσης στο κανάλι της ομάδας, είπε: «Είμαι σίγουρος ότι θα προκριθούμε».

Από την άλλη πλευρά, με το αβαντάζ της νίκης στο πρώτο ματς του Φαλήρου, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βγάλει νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ.

Ο Μίτσελ δείχνει ότι δεν συμβιβάζεται με την ισοπαλία (εξυπηρετεί τα σχέδια των Ερυθρολεύκων) και έχει ζητήσει από τους παίκτες του τη νίκη προκειμένου να κερδίσει πόντους (και) στην υπόθεση της παραμονής του στην τεχνική ηγεσία.

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κλειστεί στην άμυνά του αλλά θα επιδιώξει να επιβάλει τον ρυθμό του παιχνιδιού του, κυνηγώντας το γρήγορο γκολ. Οσον αφορά τις 11άδες, ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν ετοιμάζει εκπλήξεις, με τους Γλύκο, Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλα να καλύπτουν την άμυνα, τους Νάτχο, Κάτσε και έναν εκ τους Κατσουράνη, Λάζαρ το κέντρο, τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης, τον Στοχ αριστερά και έναν εκ των Σαλπιγγίδη, Λάζαρ για τα δεξιά. Για τον Ολυμπιακό, η είσοδος του Φουστέρ στην ενδεκάδα θεωρείται μονόδρομος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πέρες.

Ο Ισπανός θα καλύψει την αριστερή πλευρά της επίθεσης, δεξιά θα παίξει ο Κάμπελ, στον άξονα ο Ντομίνγκες και στην κορυφή της επίθεσης ο Βαλντές. Οι δύο θέσεις των αμυντικών χαφ είναι καπαρωμένες από τους Εντινγκά, Μανιάτη. Στην άμυνα ο Μίτσελ προορίζει τους Μέγερι (Ρομπέρτο), Σαλίνο, Μανωλά, Παπαδόπουλο, Μαρκάνο. Σε περίπτωση που ο ισπανός τεχνικός προτιμήσει στην αριστερή πλευρά τον Μπονγκ, ο Μαρκάνο θα παίξει στο κέντρο της άμυνας παρτενέρ του Μανωλά.

Ο Χολέβας έκανε χθες ατομικό πρόγραμμα και αποκλείστηκε από την αποστολή. Εκτός έμειναν οι ανέτοιμοι Σιόβας, Βέργος και οι Ιμπαγάσα, Τόρες, Σέποβιτς, Ολαϊτάν.

Ο Μίτσελ πήρε στη Θεσσαλονίκη 20 ποδοσφαιριστές. Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί και οι Σάμαρης, Παπάζογλου, Μασάντο, Σαβιόλα, Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Βούρος.