Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία εξέφρασε με δηλώσεις του ο Φραγκίσκος Αλβερτης, τονίζοντας παράλληλα πως η σειρά έχει ακόμη πολύ δρόμο.

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ειδικά οι παίκτες μου έπαιξαν πάρα πολύ καλά. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Κάποια στιγμή χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και κάναμε ορισμένες λάθος επιλογές. Η αλήθεια είναι πως χάσαμε μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο, δεν τέλειωσε τίποτα ακόμη. Κοιτάμε μπροστά. Θα πολεμήσουμε ως το τέλος της σειράς για το καλύτερο», τόνισε αρχικά ο προπονητής του «τριφυλλιού» και συνέχισε:

«Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι μια ή δύο βολές αν έμπαιναν θα ήταν καλό για εμάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Συνεχίζουμε. Το ματς ανήκει στο παρελθόν. Θα κοιτάξουμε τι κάναμε λάθος. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια».

Σχετικά με το κομμάτι της ψυχολογίας και το αν και κατά πόσο θα την επηρεάσει αυτή η ήττα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σημείωσε: «Αυτή είναι η ζωή των παικτών αλλά και των προπονητών, όπως βλέπω και εγώ εδώ και λίγο καιρό. Είχαμε την ευκαιρία, όμως, όπως προανέφερα, έτσι είναι το μπάσκετ».

Κλείνοντας, μίλησε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Διαμαντίδης. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Είναι ο αρχηγός μας και ένας αθλητής που πρώτα σκέφτεται την ομάδα».