Οτι ο σημερινός Πρωθυπουργός διέπραξε ένα «έγκλημα, ανακόπτοντας την πορεία της χώρας», όταν αποχώρησε από τη ΝΔ και ουσιαστικά ανέτρεψε την κυβέρνησή του το 1993, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Δεν συγχώρησα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για το έγκλημα που έκανε να ανακόψει την πορεία της Ελλάδας, διότι η Ελλάς θα ήταν αλλιώτικη αν είχαμε τερματίσει την θητεία μας». Αυτό είπε στο ΡΙΚ ο πρώην Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησής του το 1993 – όταν δυο βουλευτές προσχώρησαν στην ΠΟΛ.ΑΝ. του Αντ. Σαμαρά -, ωστόσο αποκάλυψε ότι στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 ψήφισε τον Πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε «εκείνη την ώρα πίστευα – και νομίζω σωστά – ότι έπρεπε πάση θυσία να αποφύγουμε να πέσει η Ελλάς σε ακυβερνησία».

«Δεν θέλω να κάνω κριτική στον Πρωθυπουργό, διότι είναι ευαίσθητες οι στιγμές και δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα» πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του. Εκτίμησε πάντως ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα θα βγουν εξασθενημένα από τις εκλογές».

Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση της, και τα αίτιά της, παρατήρησε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι πολλά χρόνια ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά».