Οι βίζες είχαν ήδη βγει για τη Ρωσία, αλλά ο Ολυμπιακός, αντί για τη βροχερή και παγωμένη Μόσχα, βρέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην ηλιόλουστη Μαδρίτη.

Η ήττα-έκπληξη της Ρεάλ από την αδύναμη και αδιάφορη Ζαλγκίρις Κάουνας, έστειλε τελικά τον Παναθηναϊκό στην έδρα της ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό στο «Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες» της Μαδρίτης σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού συγκλονιστικού τελικού της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο.

«Θέλουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ και εκεί εστιάζουμε, όχι απλά σε μια εκτός έδρας νίκη. Μας ενδιαφέρει το συνολικό αποτέλεσμα» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας που δεν έδειξε να στηρίζει τα σενάρια πως η Ρεάλ διάλεξε σκόπιμα την ομάδα του.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν επιλογή της. Αυτό κάποιοι το υποστηρίζουν και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αν το έκανε, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου, αφού και η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα» τόνισε αρχικά και στη συνέχεια στάθηκε περισσότερο στην αντίπαλό του, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Πέμπτη σε πρώτη φάση, στη Μαδρίτη.

«Εννοείται πως με βάση τα αποτελέσματα είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη απλά τώρα τελευταία δεν κερδίζει με 20 πόντους διαφορά. Τα παιχνίδια αυτά δεν θα είναι εύκολα για κανέναν».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στην παραλαβή των αποσκευών στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Οσον αφορά τη δική του ομάδα (πήρε μαζί όλους τους παίκτες ταξιδεύοντας με 14 καθώς είναι άλλωστε δύο παιχνίδια) o Μπαρτζώκας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του βλέποντας μάλιστα μαζί στην αποστολή μετά από 40 περίπου μέρες και τον Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος θα προπονηθεί το βράδυ της Δευτέρας αλλά θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή εάν θα παίξει ή όχι.

«Εδώ και 20 μέρες είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Οι παίκτες είναι πολύ συγκεντρωμένοι, και το κυριότερο έχουν σταματήσει οι ανακατατάξεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχουμε τις τέσσερις σερί νίκες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Μένει να φανεί η κατάσταση των Περπέρογλου και Πρίντεζη, αλλά νοιώθω πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, όπως έπρεπε να είναι αυτή την περίοδο».

Σπανούλης: «Κλειδί η πνευματική συγκέντρωση»

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης παραδέχτηκε ότι θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα ο τρόπος με τον οποίο νίκησε τον Παναθηναϊκό (με δικό του τρίποντο στην εκπνοή) ενώ χαρακτήρισε «κλειδί» την πνευματική συγκέντρωση της ομάδας.

«Χρειάζεται πνευματική συγκέντρωση. Ό,τι έκανες, έκανες στον τομέα των δυνάμεων και δεν μπορείς να βελτιώσεις πλέον τη φυσική κατάσταση.

Εκείνο που θέλουμε είναι να παλέψουμε για να πάρουμε κάποια νίκη στη Μαδρίτη. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το ρυθμό του αγώνα, καθώς αν αφήσεις τη Ρεάλ στον αιφνιδιασμό, τότε θα έχεις πρόβλημα.

Σε κάθε ματς πηγαίνουμε για τη νίκη. Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος αντίπαλος επιλέγει να χάσει για να μας αντιμετωπίσει. Αυτό είναι δικό τους θέμα αν το έκαναν.

Οσο για μας είμαστε σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι η νίκη μας επί του Παναθηναϊκού βελτίωσε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία μας» τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.