Στο συνδυασμό του υποψήφιου δήμάρχου Αθηναίων Αρη Σπηλιωτόπουλου θα συμμετάσχει ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας – και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ – δικηγόρος Θανάσης Πλεύρης. Πρόκειται για το υιό του Κώστα Πλεύρη, του γνωστού ακροδεξιούσυγγραφέα, δικηγόρου και πολιτικού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του τη Μ. Δευτέρα δημοσιοποίησε τη συμμετοχή του Θανάση Πλεύρη στην παράταξη του, λίγες μόνο ημέρες μετά τον θόρυβο και αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την κατασκευή ή μη τζαμιού στην Αθήνα.

Η ένταξη του Θανάση Πλεύρη στο δημοτικό ψηφοδέλτιο τερματίζει συζητήσεις που γίνονταν στο παρασκήνιο για να μείνει εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπως έμεινε εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Φαήλος Κρανιδιώτης στα πλαίσια της «απόσυρσης» των λεγόμενων σκληρών δεξιών πολιτικών.

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε σαφές ότι ο συνδυασμός «Αθήνα Μπορείς» απευθύνεται σε όλες τις Αθηναίες, σε όλους τους Αθηναίους, πάνω και πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές του παρελθόντος.

Για μας σημασία έχει η Αθήνα και η επίλυση των προβλημάτων που έχει κληρονομήσει» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θάνος Πλεύρης δήλωσε από τη δική του πλευρά ότι «με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο στηρίζω την επιλογή της παράταξης και του Προέδρου για το Δήμο της Αθήνας.

»Μαζί με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο μπορούμε να κερδίσουμε τις ευκαιρίες, που όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έχασαν».

Σακελλαρίδης: «Ο κ. Σπηλιωτόπουλος συνεχίζει τον ακροδεξιό του κατήφορο»

Η πρώτη αντίδραση για την ένταξη του Θανάση Πλεύρη στον συνδυασμό Σπηλιωτόπουλου ήρθε από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων που κατηγόρησε τον νεοδημοκράτη αντίπαλό του για «ακροδεξιό κατήφορο».

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μετά τους «λαθρομετανάστες», το «είμαστε ξένοι στις γειτονιές μας» και το τζαμί – που, ενώ το έχει ψηφίσει, σήμερα αμφισβητεί την υπογραφή του – έβαλε το κερασάκι στην ακροδεξιά τούρτα: ανακοίνωσε τη συμμετοχή του προερχόμενου από το ΛΑΟΣ, Θάνου Πλεύρη στον συνδυασμό του.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος συνεχίζει τον ακροδεξιό του κατήφορο, αυτή την φορά χέρι – χέρι με τον Πλεύρη», τόνισε στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ».