Η Ρεάλ Μαδρίτης του Γιάννη Μπουρούση, θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Ρεάλ, φαίνεται πως «διάλεξε» τους Ερυθρόλευκους, καθώς ηττήθηκε στο Κάουνας από την αδιάφορη, Ζαλγκίρις με 87-80 .

Ζαλγκίρις Κάουνας (Κραπίκας): Γκουντάιτις 2, Πότσιους 10 (1), Λιπκεβίτσιους 2, Κλιμαβίτσιους 4, Γιανκούνας 8, Γιαβτόκας 5, Μιλάκνις 6 (2), Κούπσας, Ντίμσα 5 , Ντέντμον 35 (7).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 4 (1), Φερνάντεθ 5 (1), Ρέγιες 7, Ντίεθ 6, Μίροτιτς 13 (2), Ροντρίγκεθ 13 (2), Ντάρντεν 3, Γιουλ 23 (3), Μπουρούσης 13 (1), Σλότερ 4,

Η ισπανική εφημερίδα Marca, κατηγορεί τη Ρεάλ για την επιλογή της να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό. «Η αίσθηση που δημιουργήθηκε από τον χρόνο συμμετοχής ορισμένων παικτών μας κάνει να σκεφτόμαστε πως η Ρεάλ διάλεξε να αγωνιστεί με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό του Βασίλη Σπανούλη» αναφέρει η Marca, προσθέτοντας ότι η Ρεάλ έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της στο Τοπ 16, απέναντι σε μία ομάδα που είχε μόλις μία νίκη. Σημειώνουν δε, πως ο προπονητής Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες θα πρέπει να εξηγήσουν αυτή την επιλογή τους.

Ο Ολυμπιακός (3η θέση του 5ου ομίλου) «ρίχνεται» πρώτος στη μάχη των προημιτελικών. Οι Ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται τη Μεγάλη Τρίτη στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση του 6ου ομίλου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα παραμείνουν στην Ισπανία και για τον δεύτερο αγώνα που θα διεξαχθεί Μεγάλη Πέμπτη (17/4).

Ο Παναθηναϊκός (4η θέση του 5ου ομίλου) θα ταξιδέψει στη Μόσχα, όπου τη Μεγάλη Τετάρτη (16/4) θα δώσει τον πρώτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ (1η θέση 6ου ομίλου), ενώ ο δεύτερος είναι προγραμματισμένος για τη Μεγάλη Παρασκευή (18/4).

Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών είναι: Μπαρτσελόνα-Γαλατάσαραϊ και Αρμάνι Μιλάνο-Μακάμπι Τελβ Αβίβ.