Αντίστροφα αρχίζει να μετρά τον χρόνο για την κλήση του σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρεοπαγίτης – ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης ολοκληρωσε τον κύκλο των μαρτύρων με απόλυτη μυστικότητα και μετά το Πάσχα αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον πρώην υπουργό, ο οποίος κατηγορείται για νόθεση εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός κάλεσε σε συμπληρωματική κατάθεση περιορισμένο αριθμό μαρτύρων, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, καθώς έκρινε ότι οι καταθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της Βουλής είναι αναλυτικές.

Ενώπιον του ίδιου ανακριτή θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και τα συγγενικά – μη πολιτικά – πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου τα ηλεκτρονικά αρχεία των οποίων είχαν διαγραφεί από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Αντίθετα, στην τακτική δικαιοσύνη παραμένει η δικογραφία που αφορά στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη, οι οποίοι θα κληθούν σε απολογία ενώπιον του προέδρου πρωτοδικών Χρήστου Παπακώστα, ο οποίος ερευνά το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης.