Ο Φρανσουά Ολάντ δεν ξεμπέρδεψε με την Βαλερί Τριερβελέρ, τη σύντροφο που εγκατέλειψε για χάρη της ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ. Την ώρα που βρίσκεται στο Μεξικό για επίσημη επίσκεψη, ηΒαλερί Τριερβελέρ που από τον περασμένο Φεβρουάριο δεν τον συνοδεύει στα επίσημα ταξίδια του, κάνει αισθητή την παρουσία της μέσω Twitter παρεμβαίνοντας στην στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχει ο Ολάντ με τον μεξικανό ομόλογό του!

Η Τριερβελέρ παρενέβη προκειμένου να βοηθήσει την πρώην σύζυγο ενός ισχυρού μεξικανού πολιτικού, τον Αρτούρο Μοντιέλ, τον οποίο η Μοντ Βερσινί κατηγορεί για την απαγωγή των δύο παιδιών τους.

«Η γαλλική διπλωματία πρέπει να αναλάβει δράση… Ας την βοηθήσουμε», έγραψε η στον λογαριασμό της στο Twitter, την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον μεξικανό ομόλογό του Ενρίκε Πένια Νιέτο.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη για την υποστήριξη της Βαλερί Τριερβελέρ, είναι πολύτιμη για μένα» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 η Μοντ Βερσινί, πρώην σύζυγος του Αρτούρο Μοντιέλ, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν τής επιτρέπει να δει τα παιδιά της.

«Αγωνίζομαι κατά του πρώην συζύγου μου Αρτούρο Μοντιέλ, ο οποίος υπήρξε κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού, διαθέτει τεράστια εξουσία και είναι μέντορας του σημερινού προέδρου της χώρας» δήλωσε η Μοντ Βερσινί.

«Εχει χαρακτηρισθεί από το Forbes ως ο έβδομος πλέον διεφθαρμένος άνθρωπος στη Λατινική Αμερική: δεν διστάζει να εκμεταλλευθεί την επιρροή του, να εξαγοράσει δικαστές, δεν φοβάται τίποτε και αισθάνεται ότι βρίσκεται υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε.

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας «με βοήθησε πολύ, με δέχθηκε δύο φορές στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ηταν πολύ ευαισθητοποιημένη για την υπόθεση και τότε μού είχε πει ότι θα προσπαθούσε να συνοδεύσει τον Φρανσουά Ολάντ σε αυτήν την επίσκεψη στο Μεξικό».

«Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό το ταξίδι θα φέρει μία λύση για μένα και ότι ο Φρανσουά Ολάντ θα μού φέρει πίσω τα παιδιά μου!» δήλωσε η Μοντ Βερσινί, κατηγορώντας τους μεξικανούς δικαστές ότι τής στέρησαν το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά της. «Θεωρώ ότι τα δικαιώματά μου έχουν παραβιασθεί…ότι έχει παραβιασθεί σύμβαση της Χάγης…δεν πρόκειται πλέον για ιδιωτική υπόθεση».

«Πρόκειται για μία υπόθεση που γνωρίζουμε καλά και με την οποία ασχολούμαστε πολύ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων γαλλική διπλωματική πηγή.

Για τη γαλλική προεδρία, η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στο Μεξικό έχει μεγάλη σημασία για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, έναν χρόνο μετά την απελευθέρωση έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μεξικού της Γαλλίδας Φλοράνς Κασέ, η οποία παρέμεινε επί επτά χρόνια σε μεξικανική φυλακή κατηγορούμενη για απαγωγές.

Η επίσκεψη Ολάντ έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς πραγματοποιείται κατά την πεντηκοστή επέτειο της θριαμβευτικής επίσκεψης του στρατηγού ντε Γκολ στο Μεξικό και του περίφημου «marchemos la mano en la mano» (ας προχωρήσουμε χέρι με χέρι) που είχε απευθύνει στον μεξικανικό λαό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριζόλ Τουρέν, καθώς και από ομάδα γάλλων επιχειρηματιών.

Εντός της ημέρας, οι δύο πρόεδροι αναμένεται να υπογράψουν περί τις τριάντα συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της αεροναυπηγικής, των υποδομών της ασφάλειας και της ενέργειας, σύμφωνα με τον μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών.