Ο υποψήφιος της ΝΔ για τον δήμο Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος υπεραμύνθηκε της θέσης που διατύπωσε την Τετάρτη μέσω twitter ότι στα 67 τους χρόνια οι δήμαρχοι πρέπει να αποχωρούν, αν και αρνήθηκε πως το σχετικό του σχόλιο ήταν «καρφί» για τον 68χρονο Νικήτα Κακλαμάνη.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o Αρης Σπηλιωτόπουλος παρατήρησε ότι «ο πολιτικός δεν είναι αναντικατάστατος, να μένει και να βασανίζει τον κόσμο».

Όπως είπε, πρέπει να μπει ένα όριο ηλικίας που να ισχύσει για όλους τους πολιτικούς, καθώς απαιτείται ανανέωση στην πολιτική σκηνή.

«Μπαίνουμε σε μια καρέκλα και ξεχνάμε να φύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είπε πάντως ότι δεν γνώριζε πόσων ετών είναι ο Νικήτης Κακλαμάνης, συμπληρώνοντας πως ο αντίπαλός του στην κούρσα για τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας «έχει ένα λουκ νεότερο».

«Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα», επέμεινε.

Τέλος, υποστήριξε ότι οι δημαρχιακές θητείες για το ίδιο πρόσωπο πρέπει να είναι το πολύ δύο.

Το tweet του Αρη Σπηλιωτόπουλου που θεωρήθηκε ως παραίνεση προς τον Νικ. Κακλαμάνη για να εγκαταλείψει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών λόγω ηλικίας είναι το ακόλουθο:

«Το 67ο έτος είναι όριο. Kάποια στιγμή αποχωρείς, αφιερώνεσαι στην οικογένειά σου. Το ίδιο όριο πρέπει να ισχύει & για τους δημάρχους!».

Η ηλικία «συνταξιοδότησης» των δημάρχων δεν ήταν βέβαια το μόνο θέμα που απασχόλησε την τηλεοπτική παρουσία του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο Mega το πρωί.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η δήλωσή του ότι ως βουλευτής της ΝΔ ψήφισε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας «με το πιστόλι στον κρόταφο».

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. «Ηταν λάθος η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Με έβαλαν να ψηφίσω με το πιστόλι στον κρόταφο», είπε χαρακτηριστικά.