Η περιοχή έρευνας για το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines περιορίστηκε δραστικά, μετά τα δύο νέα σήματα που εντόπισαν ειδικά εξοπλισμένα σκάφη. Τα σήματα βρίσκονται σε συμφωνία με εκείνα που θα εξέπεμπε ένα μαύρο κουτί.

Ο αυστραλός επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον δήλωσε ότι τα δύο σήματα που εντοπίστηκαν την Τρίτη -ένα το απόγευμα και ένα αργά το βράδυ- επιτρέπουν τον περιορισμό της περιοχής αναζήτησης στα 75.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ο ίδιος δήλωσε «αισιόδοξος» ότι το αεροπλάνο θα βρεθεί σύντομα.

Ο περιορισμός της περιοχής ερευνών θα κάνει διευκολύνει την έρευνα και -σύμφωνα με τον Χιούστον- θα επιτρέψει «τον σχεδιασμό πολύ αυστηρότερων μοτίβων αναζήτησης».

«Το Ocean Shield ψάχνει τώρα σε μία μειωμένη και πολύ πιο διαχειρίσιμη περιοχή έρευνας στον βυθό του ωκεανού» ανέφερε.

«Πιστεύω ότι ψάχνουμε στη σωστή περιοχή, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε συντρίμμια (του αεροσκάφους), προκειμένου να σιγουρευτούμε ότι αυτή είναι «η τελευταία κατοικία» του ΜΗ370» δήλωσε.

Η ισχύς των σημάτων δηλώνει ότι τουλάχιστον ένα από τα μαύρα κουτιά εκπέμπει ακόμα, αλλά ότι σύντομα η μπαταρία θα εξαντληθεί.

Ο Χιούστον δήλωσε ότι το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield θα συνεχίσει να «χτενίζει» την περιοχή πριν χρησιμοποιηθεί το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin 21.

Την Τετάρτη στις επιχειρήσεις λάμβαναν μέρος 11 στρατιωτικά αεροσκάφη, τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη και 14 πλοία.