Απεταξάμην τη Χρυσή Αυγή: αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει χθες ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, μετά την πολύωρη κατάθεσή του στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα για το γνωστό πλέον βίντεο – προϊόν υποκλοπής – με τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

«Ημουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ» δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες ο πρώην ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, ενώ και νωρίτερα σε αναλυτική συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να αποτινάξει το στίγμα περί υπόγειων διαδρομών ή σχέσεών του με τη Χρυσή Αυγή.

Η συνάντηση, όπως είπε, με τον Ηλία Κασιδιάρη «δεν έγινε με μυστικότητα αλλά με ανοιχτές πόρτες», παρότι όπως είπε πάντα ήταν υποψιασμένος ότι μπορεί να μαγνητοφωνείται.

Οσο για τον δράστη της επίμαχης βιντεοσκόπησης δεν του μένει καμία αμφιβολία πως ήταν ο συνομιλητής του, για τον οποίο όταν ρωτήθηκε ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί «να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης».

Για τις επαφές του με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής επανέλαβε ότι κινήθηκε αυτοβούλως. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τυφλή απέναντι σε ένα κόμμα του 7%. Ολα αυτά τα έλεγα για να τους προσεγγίσω. Δεν τους έλεγα πληροφορίες. Οσα ακούγονται στο βίντεο, άλλα ήταν ήδη δημοσιευμένα και άλλα ήταν μη ορθά» είπε ο κ. Μπαλτάκος δίνοντας το στίγμα της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη, που χρονικά την τοποθετεί τον Οκτώβριο του 2013.

Ωστόσο, ξετυλίγοντας το κουβάρι της δικής του εκδοχής πρόσθεσε ότι «μερικές ημέρες μετά την υποκλαπείσα συνομιλία τούς κάλεσα εγώ και τους είπα: «Μη βλέπετε φαντάσματα. Τα στοιχεία είναι στοιχεία»».

Στην αναδίπλωση αυτή προέβη γιατί, όπως εξήγησε, παρά την αρχική διαφωνία του για τον πολιτικό χειρισμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα άλλαξε άρδην το σκηνικό. «Σε μία χώρα που ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματολούς δεν κάνεις ήρωες με χειροπέδες. Υπήρξε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση για τον χειρισμό. Η δολοφονία Φύσσα ήταν υπεραρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Οταν βγήκαν τα στοιχεία δεν ξαναμίλησα. Το κλίμα άλλαξε…» είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο κ. Μπαλτάκος.

Επίσης χαρακτήρισε τις προσεγγίσεις του με τη Χρυσή Αυγή ως κίνηση υψηλού ρίσκου. «Γι’ αυτό άλλωστε είμαι εδώ» σχολίασε, διευκρινίζοντας ότι ενημέρωνε μόνο για διαδικαστικά θέματα. «Ο Πρωθυπουργός είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο. Θα τον βάλω να παλεύει και με τον Κασιδιάρη; Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και να γράφω δοκίμια;» είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ. Ο κ. Μπαλτάκος ρωτήθηκε και για το πάγωμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου επί των ημερών του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. «Εγώ έλεγα ότι έτσι όπως ήταν γραμμένο έθιγε τη δομή της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Δίναμε στη Χρυσή Αυγή τη δυνατότητα να κάνει πάρτι σε αυτούς τους χώρους και ήταν παλαβό να κόψουμε τα δύο πόδια που στηριζόμαστε».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ. Για την αντίδραση του γιου του είπε ότι υπερασπίστηκε τον πατέρα του, προσθέτοντας ότι «είναι αξιωματικός ειδικών δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς, βλέποντας τουρκικά σίριαλ στον καναπέ».