Στους 95 ανέρχονται οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό Εμπολα στη Γουινέα από τον περασμένο Ιανουάριο, σε σύνολο 151 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές Αρχές της Γουινέας και η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Για τους 52 από τους 95 θανάτους έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι οφείλονταν στον ιό, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχει προειδοποιήσει για το ξέσπασμα μιας άνευ προηγουμένου επιδημίας σε μια φτωχή περιοχή με ελλιπείς υπηρεσίες υγείας.

Εν τω μεταξύ, οι εξετάσεις που έγιναν στο δείγμα αίματος που είχε ληφθεί από ένα 12χρονο κορίτσι στη Γκάνα, για το οποίο υπήρχε η υποψία ότι πέθανε από Εμπολα, έδειξαν ότι δεν είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο αυτό ιό, δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Σέρι Αϊτε.

Στην αναφορά του αρμόδιου ινστιτούτου «αναφέρεται κατηγορηματικά ότι τα δείγματα αίματος που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά στον ιό Εμπολα και επίσης αρνητικά σε οποιαδήποτε άλλη κοινή μορφή ιογενούς πυρετού», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το κοριτσάκι αυτό θεωρείτο προηγουμένως το πρώτο ύποπτο κρούσμα του ιού Εμπολα στην Γκάνα.