Επί διόμιση ώρες κατέθετε ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλλιόπης Νταγιάντα ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

«Ημουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ» δήλωσε μετά την κατάθεσή του στο πλαίσιο της έρευνας για το βίντεο που δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

«Ο,τι είπα στο βίντεο ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό. Δεν τους έδινα πληροφορίες, έλεγα πράγματα ήδη γνωστά ή μη ορθά» υποστήριξε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη, είπε: «Ανέλαβα μια κίνηση ρίσκου, γι’ αυτό είμαι εδώ. Ηταν κίνδυνος – θάνατος. Ο Πρωθυπουργός όμως είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο. Θα τον βάλω να παλεύει και με τον Κασιδιάρη; Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;».

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχε βιντεοσκόπηση. Είχα όμως τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρχει μαγνητοσκόπηση. Πριν από περίπου έξι μήνες συναντηθήκαμε στο δικό μου γραφείο, δεν έγινε με μυστικότητα η συνάντηση, έγινε με ανοιχτές πόρτες. Η βιντεοσκόπηση έγινε από τον Κασιδιάρη» είπε ο κ. Μπαλτάκος και πρόσθεσε: «Επιθυμώ να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης».

Σε ερώτηση ποιον ενημέρωνε για τις κινήσεις του αυτές, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Κανέναν. Εκπροσωπούσα την κυβέρνηση, υπήρχαν και περιπτώσεις που έπρεπε να ενημερώσω».

Εξιστορώντας τη δική του εκδοχή για τα περιστατικά, ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε: «Μερικές μέρες μετά την υποκλαπείσα συνομιλία τους κάλεσα εγω και τους είπα: «μην βλέπετε φαντάσματα, τα στοιχεία είναι στοιχεία. Μετά τη δολοφονία του Φύσσα τι συστάσεις να κάνω; Η δολοφονία Φύσσα ηταν υπεραρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονταν τα υπόλοιπα».

«Ο γιος μου δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς»

Αναφερόμενος στην εισβολή του γιου στη Βουλή και στην επίθεση που έκανε σε βουλευτές και συνεργάτες της Χρυσής Αυγής, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε: «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορει να είναι τυφλή απέναντι σε ένα κόμμα του 7%. Τα έλεγα αυτά για να τους προσεγγίσω. Αυτοβούλως το έκανα».

Για τον όλο χειρισμό της υπόθεσης της ΧΑ ανέφερε: «Είχα πολιτική διαφωνία στην αρχή. Σε μια χώρα που ελευθερώθηκε απο κλέφτες και αρματωλούς δεν κάνεις ήρωες με χειροπέδες. Υπήρξε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση για τον χειρισμό. Οταν όμως βγήκαν τα στοιχεία δεν ξαναμίλησα. Το κλιμα άλλαξε».

Αρχικά η κλήση στον Τάκη Μπαλτάκο ήταν για την Τρίτη, ωστόσο το ραντεβού άλλαξε για τη Δευτέρα προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες δεδομένου ότι η έρευνα έχει τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η Καλλιόπη Νταγιάντα καλείται να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.