«Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, σχετικά με τα όσα αναφέρονται για το πρόσωπό του στο βίντεο της συνομιλίας των Μπαλτάκου – Κασιδιάρη.

Αναλυτικά, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης – και προκύπτει από τη στιχομυθία – ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής».

Το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Δένδιας επανήλθε με νέα δήλωση σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα:

«Για τη συμπεριφορά Μπαλτάκου τοποθετήθηκα ήδη. Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ως συνήθως, αντιφάσκει και πελαγοδρομεί, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, την ίδια στιγμή που υιοθετεί το παραλήρημα Κασιδιάρη.

» Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί και ψηφίσει τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, γεγονός το οποίο αυτονοήτως σημαίνει ότι εξέτασε τους φακέλους που εστάλησαν στη Βουλή και ότι υιοθετεί τη βασιμότητα των κατηγοριών. Εκτός, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι τον παραπλάνησε και ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να αφεθεί ανενόχλητο να δολοφονεί, να δέρνει και να συγκροτεί τάγματα εφόδου!».