O Παναθηναϊκός μπορεί να αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων στη Βαρκελώνη και να γνώρισε βαριά ήττα (84-62) από την αήττητη Μπαρτσελόνα (12-0) όμως επιστρέφει χαρούμενος από την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Τα χαρμόσυνα μαντάτα ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη, όπου σε ένα επεισοδιακό ματς που σημαδεύτηκε από την επίθεση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον Ισπανό διαιτητή Αρτεάγκα και την αποβολή του Σέρβου προπονητή, η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε με 82-73 και έδωσε ένα… ματς-μπολ πρόκρισης στον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό!

Η ομάδα-έκπληξη της εφετινής σεζόν, Μιλάνο που θα φιλοξενήσει μάλιστα το φάιναλ-φορ του 2014 στο γήπεδο της εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας (με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) και ταυτόχρονα έκανε το καλύτερο… σκριν στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αν την ερχόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη νικήσει τη Μάλαγα και ο Ολυμπιακός περάσει νικηφόρα από το «Αμπντί Ιπεκτσί» με αντίπαλο την Έφες Αναντολού, τότε οι δυο ελληνικές ομάδες θα «κλειδώσουν» την πρόκριση και την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ θα αγωνιστούν για την κατάταξη τους (3η ή 4η θέση) και τον ποιον από τις Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Το βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός για να έχει προσδοκίες πέρα από τη συμμετοχή στα πλέι-οφ, αλλά και ακόμη και για να προκριθεί σε αυτά δεν μπορεί στο ματς με τη Μάλαγα την ερχόμενη Πέμπτη να παρουσιάσει το πρόσωπο που είχε απόψε στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με τη Μπαρτσελόνα.

Ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, έχασε τη συγκέντρωση της και ακολούθως την επαφή στο σκορ αφού η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι σε εκπληκτική κατάσταση και «τιμωρεί» κάθε αντίπαλο που δεν παίξει επιθετικά στην άμυνα και με αποτελεσματικότητα στην επίθεση, όπου ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός έχει μόνιμο πρόβλημα.

Στο φινάλε του πρώτου μέρος με τον Πούλεν να σκοράρει από μακρινή απόσταση και τον Τόμιτς να συνεχίζει την κυριαρχία του μέσα στη ρακέτα, η Μπαρτσελόνα πήρε στα αποδυτήρια με… μαξιλαράκι 10 πόντων (42-32) διαφορά. Οι Καταλανοί μπήκαν στο β’ ημίχρονο σαν μην μεσολάβησε η 15λεπτή διακοπή. Ο Ναβάρο με πέντε πόντους, πήγε τη διαφορά στο +15π (47-32) και έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ανησυχία στους γηπεδούχους σε κανένα σημείο του ματς.

Αν μπορεί κάποιος να βρει ένα θετικό στοιχείο από τον αγώνα της Βαρκελώνης για τον Παναθηναϊκό είναι οτι ο Αλβέρτης μπορεί να υπολογίζει πλέον σε όλους τους παίκτες του. Εκτός από τον Ραμέλ Κέρι που αγωνίστηκε ύστερα από ένα μήνα στο ματς με τον Ίκαρο στη Χαλκίδα, επέστρεψε στο παρκέ και ο Τζέιμς Γκιστ όποτε το ευχάριστο είναι πως οι Πράσινοι στον τελικό-πρόκρισης με τη Μάλαγα θα έχουν όλους τους παίκτες τους ετοιμοπόλεμους!

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 42-32, 64-46, 84-62.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 8, Ντόρσεϊ 5, Σάδα 2, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 15, Ναβάρο 8, Παπανικολάου 6, Όλεσον 3, Λόρμπεκ 15, Λάμπε 4, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 2, Μπατίστ 7, Φώτσης 3, Ούκιτς 13, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 9, Ματσιούλις 2, Ράιτ.

Αποτελέσματα 12ης αγωνιστικής και βαθμολογίες:

Ε’ όμιλος: Μάλαγα-Ολυμπιακός 63-80, Έφες-Λαμποράλ 79-105, Φενέρμπαχτσε-Μιλάνο 73-82, Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 84-62.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 24β, Μιλάνο 21β, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από 18β, Φενέρμπαχτσε και Μάλαγα από 17β, Λαμποράλ 15β, Έφες 14β.

ΣΤ’ όμιλος: Λοκομοτίβ-Παρτίζαν 84-73, ΤΣΣΚΑ-Μπάγερν 77-70, Ζαλγκίρις-Γαλατασαράι 72-84, Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 76-77.

Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ 22β, Μακάμπι 19β, Γαλατασαράι και Λοκομοτίβ από 18β, Μπάγερν 17β, Παρτίζαν 14β, Ζαλγκίρις 13β.

Η επόμενη αγωνιστική:

Ε’ όμιλος: Παναθηναϊκός-Μάλαγα (3/4), Μιλάνο-Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ-Φενερμπαχτσε, Έφες-Ολυμπιακός (4/4).

ΣΤ’ όμιλος: Μπάγερν-Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ-Γαλατασαράι, Ρεάλ Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Κουμπάν, Παρτίζαν-Ζαλγκίρις.