Ποτό δυνατό, γλυκό, αρωματισμένο με φλούδες πορτοκαλιού που προηγουμένως έχουν στεγνώσει, το τριπλ σεκ, δηλαδή λικέρ τριπλής απόσταξης, όπως τα Curacao triple sec, Cointreau και Grand Marnier, πίνεται ως χωνευτικό σκέτο ή με θρυμματισμένο πάγο. Κυρίως όμως χρησιμοποιείται σε πολλά κοκτέιλ όπως τα διάσημα Μαργαρίτα (μαζί με τεκίλα και χυμό λάιμ) και Κοσμοπόλιταν (με βότκα και χυμούς κράμπερι και λάιμ), ακόμη και (σε πολύ μικρή ποσότητα) μέσα σε ένα φλιτζάνι τσάι, ζεστή σοκολάτα ή σε διάφορα γλυκά, φαγητά και σαλάτες. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε σπιτικό τριπλ σεκ. Οσο πιο φρέσκα είναι τα φρούτα (και οπωσδήποτε ακέρωτα) τόσο πιο αρωματικό θα γίνει το λικέρ. Θα χρειαστείτε 4 πορτοκάλια, 350 ml καθαρό αλκοόλ ποτοποιίας, 350 ml βότκα, 350 ml φέτες μανταρινιού, 5 φλ. ζάχαρη καστανή, 3 φλ. νερό και λίγο ανθόνερο. Ψήστε λεπτές ροδέλες πορτοκαλιών σε προθερμασμένο φούρνο στους 80-90 βαθμούς για 1-2 ώρες ώσπου να γίνουν κολλώδεις και μαστιχωτές αλλά να μην ξεραθούν. Βάλτε τις φέτες των μανταρινιών σε ένα γυάλινο δοχείο μαζί με τη βότκα και αφήστε 24 ώρες ή έως να αποκτήσει έντονη γεύση μανταρινιού. Σε άλλο βάζο ρίξτε το καθαρό αλκοόλ μαζί με τα ψημένα πορτοκάλια και αφήστε να απορροφήσει τα αρώματά τους για 8 ώρες ανακατεύοντας κάθε τόσο το περιεχόμενο. Ετοιμάστε ένα απλό σιρόπι ανακατεύοντας το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Περάστε όλα μαζί τα υγρά από ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι, ρίξτε μερικές σταγόνες ανθόνερο και βάλτε το λικέρ σε μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο περίπου έναν μήνα.