«Τι μπορεί να βελτιώσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε μια τέλεια ομάδα;» αναρωτιόταν ο γερμανικός Τύπος πέρυσι τον Ιούνιο κατά την παρουσίαση του καταλανού προπονητή από την πρόσφατα εστεμμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης και Γερμανίας Μπάγερν.

Υστερα από 228 ημέρες πλήρους κυριαρχίας ήρθε η πρώτη απάντηση: οι Βαυαροί έγιναν Γιουσέιν Μπολτ και με ρεκόρ ταχύτητας κατέκτησαν γρηγορότερα από ποτέ τον 24ο τίτλο τους στο γερμανικό πρωτάθλημα νικώντας τη Χέρτα στο Βερολίνο με 3-1, επτά αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία.

Η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα σπάει όλα τα ρεκόρ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν σημειωθεί πέρυσι από την ομάδα του Χάινκες που κατέκτησε το τρεμπλ. Με τη χθεσινή της νίκη συμπλήρωσε 52 αγώνες χωρίς ήττα στην Μπουντεσλίγκα, 19 σερί νίκες και 10 μακριά από την έδρα της.
Μέχρι το ματς με τη Χέρτα οι ποδοσφαιριστές της επιχειρούσαν κατά μέσο όρο 719 πάσες ανά αγώνα με επιτυχία που έφτανε το εκπληκτικό 88,8%.
Ενώπιον 76.197 θεατών στο ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου οι παίκτες της Μπάγερν ήθελαν να αποδείξουν πως δεν βρίσκονται τυχαία στην κορυφή. Για μεγάλα διαστήματα η κατοχή της μπάλας ξεπερνούσε το 80%, ενώ τα δύο πρώτα γκολ σημειώθηκαν στο 6′ (Κρος) και 14′ (Γκέτσε). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ριμπερί στο 79′ με περίτεχνο πλασέ που δικαιολόγησε γιατί η Μπάγερν του δίνει 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Κατά τον Γκουαρντιόλα ο τίτλος στο πρωτάθλημα είναι ο πιο σημαντικός. «Οταν είσαι πρωταθλητής έχεις μια καλή χρονιά σε κάθε περίπτωση». Φυσικά ο πολυμήχανος Καταλανός δεν έχει σκοπό να περιοριστεί μόνο σε αυτό. Το σύνθημα «όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα» έχει απώτερο στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ προκειμένου η Μπάγερν να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που θα το κατακτήσει δύο συνεχόμενες σεζόν. Πολλά θα γραφτούν τις επόμενες ημέρες για την προσφορά του Γκουαρντιόλα στην Μπάγερν.

«Ο μόνος λόγος που ο προπονητής είναι καλός, είναι γιατί βρίσκεται σε μία μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Εχω κατακτήσει πολλούς τίτλους γιατί είχα σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες αξίζουν κάθε έπαινο γιατί είναι εκπληκτικοί» δήλωσε ο Γκουαρντιόλα πριν από το παιχνίδι με τη Χέρτα.

Στα άλλα χθεσινά παιχνίδια: Μπράουνσβάιγκ – Μάιντς 3-1, Ντόρτμουντ – Σάλκε 0-0, Βέρντερ – Βόλφσμπουργκ 1-3.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 77, Ντόρτμουντ 52.