Χωρίς νέες ιδέες και με κανένα αποτέλεσμα για το θέμα της ονομασίας ολοκληρώθηκε ακόμη μια κοινή συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα.

Μετά τη συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι «είχαμε μια συνάντηση των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σε αυτές τις συνομιλίες, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα, για το ζήτημα της ονομασίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Νίμιτς, «συναντηθήκαμε για δύο-δυόμιση ώρες, επανεξετάσαμε τις θέσεις και των δύο πλευρών. Και οι δύο πλευρές μίλησαν για τα πάντα και με ειλικρίνεια.

»Επανεξετάσαμε κάποιες από τις προηγούμενες ιδέες που είχαν τεθεί στο τραπέζι. Και οι δύο πλευρές προσέφεραν τις απόψεις τους επ' αυτών, συζητήσαμε για το πώς θα πάει μπροστά η διαδικασία. Και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιταχυνθούν οι συνομιλίες αυτές».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, προφανώς, (ο ΟΗΕ) είναι ένα φόρουμ στο οποίο και οι δύο πλευρές αισθάνονται άνετα να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

»Μιλήσαμε για μία συνάντηση, πιθανώς το Μάιο. Επίσης, πρότεινα ενδεχομένως να πάω εγώ στην περιοχή, αργότερα, αναγνωρίζοντας ότι επίκεινται εκλογές και στις δύο χώρες.

»Επομένως, κατά την άποψή μου, ίσως θα πρέπει να επισκεφθώ την περιοχή μετά τις εκλογές και τα αποτελέσματα. Αυτά για το πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, αλλά είχαμε μια ζωηρή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και από τις δύο πλευρές».

Εξάλλου, ο κ. Βασιλάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας για να δούμε που βρισκόμαστε.

»Εγώ είχα την ευκαιρία και πριν από λίγο καιρό να συναντηθώ, εδώ στην έδρα του ΟΗΕ, με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού και τον κ. Νίμιτς, τους οποίους ενημέρωσα για την επίσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στα Σκόπια.

»Από εκεί και πέρα, επειδή και οι δυο πλευρές ζήτησαν την ενεργοποίηση της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών, νομίζω ότι ο κ. Νίμιτς σκέφτεται να κάνει μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ίσως το Μάιο, μετά τις εκλογές στα Σκόπια. Στη συνέχεια, σκέπτεται, ίσως, να επισκεφθεί την περιοχή, προς τα τέλη Ιουνίου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από