Για το θέμα που προέκυψε με τη Λιάνα Κανέλλη και τους χαρακτηρισμούς της στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής «Ανατροπή» στο Mega, για τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε την Τετάτρη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο Παν. Σκουρλέτης σχολίασε και τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά τις παραιτήσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δύο βουλευτών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε να σχολιάσει το σενάριο που θέλει βουλευτές των ΑΝΕΛ να λειτουργούν ως «μαξιλάρια» της κυβέρνησης σε περίπτωση που υπάρξουν απώλειες από το κυβερνητικό στρατόπεδο στις κρίσιμες ψηφοφορίες.

«Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή τίποτα, θα φανεί» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να μη χάσει. «Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τους τρόπους για να μην χάσει, για να εκβιάσει ή έστω και για να αποσπάσει από την αντιπολίτευση την οποιαδήποτε ψήφο» είπε ο Παν. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για το θέμα με τις δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη που το βράδυ της Δευτέρα στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη χαρακτήρισε «τσογλάν μπόι» τον Αλέξη Τσίπρα επειδή στο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για αυτόν εμφανίζεται να γελάει με την επίθεση που εκείνη δέχτηκε από τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, ο Παν. Σκουρλέτης απάντησε:

«Η κυρία Κανέλλη αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει αυτό το σόου, προχθές στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη, χωρίς να έχει δει όλο το ντοκιμαντέρ, όπως και οι περισσότεροι από εμάς . Ισχυρίστηκε πράγματα που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όσο για το περίφημο χαστούκι, μας είχαν βομβαρδίσει τότε και ακόμα το βλέπουμε, δεν δικαιούται ένα ντοκιμαντέρ να αναφερθεί στο πραγματικό γεγονός; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ίσως στην αντίληψη της κ. Κανέλλη και όπως φαντάζεται εκείνη ότι πρέπει να οργανώνεται η κοινωνία, θα επιλέγει ποια πραγματικά γεγονότα θα πρέπει τα ντοκιμαντέρ να τα βάζουν ή όχι. Είναι ίσως ενδεικτικό της αντίληψής της. Αυτό είναι το ένα.

» Το δεύτερο είναι ότι βγάζει ένα πολιτικό κόμπλεξ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα θα έλεγα ότι η κυρία Κανέλλη πριν από λίγες εβδομάδες μας είχε πει ότι εάν στο δεύτερο γύρο είναι ο κ. Σακελλαρίδης ή ο κ. Κασιδιάρης δεν ξέρει τι θα κάνει.

» Εάν τελικά τέτοιες πολιτικές τοποθετήσεις και προσεγγίσεις την οδηγούν τελικά στο να χάνει την αξιοπρέπεια της και να μιλάει με έναν αήθη τρόπο τότε πέραν του ότι οι φράσεις της χαρακτηρίζουν την ίδια, το πρόβλημα το έχει το ΚΚΕ, αν θέλει το ΚΚΕ οι βουλευτές του να εκφράζονται με αυτό τον τρόπο.

» Δεν είναι θέμα βεντέτας η κ. Κανέλλη το ξεκίνησε. Φαίνεται τελικά ότι η ακραία πολιτική στάση πολεμικής των στελεχών του ΚΚΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τους κάνουν φαίνεται να υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές».