Η ταινία «Michael Kohlhaas» του Αρνώ Ντε Παγιέ απέσπασε το Bραβείο της Κριτικής Επιτροπής του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου το οποίο ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Μαρτίου ώς τις 2 Απριλίου.

Η 15η διοργάνωση του φεστιβάλ έκλεισε στον κινηματογράφο Δαναός, με την απονομή των βραβείων κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Αναλυτικά τα βραβεία

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2014:

H κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Michael Kohlhaas» του Αρνώ Ντε Παγιέ.

Η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου έδωσε το βραβείο στoν εκπρόσωπο της Seven Films και της Spentzos Films, εταιρειών διανομής της ταινίας για την Ελλάδα.

Τιμητική διάκριση

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ απένειμε τιμητική διάκριση στην ταινία «Καμίλ Κλοντέλ 1915» (Camille Claudel 1915) του Μπρουνό Ντιμόν. Η εταιρεία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα είναι η Videorama Films.

Βραβείο Κοινού Fischer 2014

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «Tα καλύτερα έρχονται» (Les Beaux Jours) της Μαριόν Βερνού.

O διευθυντής Μάρκετινγκ της Fischer Γιώργος Μακρυγιαννάκης ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή για την απονομή του βραβείου την εκπρόσωπο της Feelgood Entertainment, εταιρείας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα

Μετά την απονομή των βραβείων, η σκηνοθέτης Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι παρουσίασε την ταινία της «Ενας πύργος στην Ιταλία» (Un Château en Italie) η οποία προβλήθηκε στους καλεσμένους της τελετής λήξης.