Μήνυμα προς όλες τις πλευρές που αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση αξιοποιώντας τις προτάσεις του ΟΟΣΑ έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, λίγες μόλις ώρες πριν κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό πολυνομοσχέδιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός οι ρυθμίσεις που προωθούνται θα λειτουργήσουν προς όφελος καταναλωτών.

«Oταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν αυτές τις ρυθμίσεις θα τις στηρίξουν» είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί «ότι θα ψηφίσουν στη Βουλή να έχουμε ακριβό γάλα και ακριβά φάρμακα» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι οι μεταρρυθμίσεις του «πακέτου ΟΟΣΑ» πρέπει να ψηφιστούν για δύο λόγους: πρώτον γιατί η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι χρήσιμες και δεύτερον γιατί υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές που δεσμεύει προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης των μέτρων.

Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση από το πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα», τόνιζαν.

Στο θέμα του γάλατος, αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό BΗΜΑ FM είπε «μπορεί να είναι και μεγαλύτερο, (από 5 λεπτά το όφελος) δεν μπορώ να αξιολογήσω αυτή τη στιγμή.

»Εγώ σας λέω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει στο κομμάτι της διανομής και της εμπορίας του συγκεκριμένου προϊόντος, ένα κόστος 6% το οποίο οφείλεται στις επιστροφές και ένα κόστος περίπου 15%, το οποίο οφείλεται στο συγκεκριμένο κανάλι διανομής, δηλαδή στην πώληση του μόνο με τον τρόπο μέσω των καταστημάτων απ το ράφι»