Τα συνεργία διάσωσης στην Ουάσινγκτον συνεχίζουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να εντοπίσουν τουλάχιστον 18 ανθρώπους οι οποίοι αγνοούνται μετά τη φονική κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και να καταστραφούν τριάντα κατοικίες.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε το Σάββατο όταν η πλαγιά ενός βουνού, στην επαρχία Σνόχομις, υποχώρησε καταπλακώνοντας σπίτια αλλά πιθανόν και αυτοκίνητα σε τμήμα της εθνικής οδού.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος έξι μηνών που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Seattle Times.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Τράβις Χοτς, δήλωσε την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι 18 αγνοούμενοι ήταν κάτοικοι της περιοχής και βρίσκονταν ακριβώς στο κέντρο της κατολίσθησης, σύμφωνα με την εφημερίδα Herald of Everett.

Ο Χοτς πρόσθεσε ότι είναι πιθανό άνθρωποι που οδηγούσαν την ώρα της κατολίσθησης τα αυτοκίνητά τους στην εθνική οδό 550 να έχουν θαφτεί κάτω από τους τόνους λάσπης.

Οι συνθήκες καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των διασωστών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το βράδυ του Σαββάτου την αναζήτηση ενός ανθρώπου, ο οποίος ακουγόταν να ζητά βοήθεια κάτω από τα συντρίμμια ενός σπιτιού.

Αξιωματούχοι προέτρεψαν τους κατοίκους κατά μήκος του ποταμού Στιλάγκουαμις να εκκενώσουν τις εστίες τους, εξαιτίας φόβων πως ίσως το φράγμα που βρίσκεται στην περιοχή έχει υποστεί ζημιές και προκληθεί ξαφνική πλημμύρα.

Περίπου 100 διασώστες συμμετείχαν στις έρευνες από αέρος και εδάφους, είπε ο Χοτς.