Ξεκινά ουσιαστικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 1,75 δισ. ευρώ καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για τους θεσμικούς επενδυτές.

Οπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, πέρα από το το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (book-building process) για επενδυτές εκτός της Ελλάδας σε σχέση με τη διάθεση μετοχών, θα θα ζητήσει την παροχή εξουσιοδότησης στην προγραμματισμένη Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Μαρτίου για να προχωρήσει με την προσφορά μετοχών και να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα και ειδικούς όρους και προτίθεται να προτείνει ένα ποσό συνολικού ύψους έως 1,75 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, στα πλαίσια της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης αναμένεται να δοθούν όλες οι σχετικές ρυθμιστικές εγκρίσεις με στόχο την προσέγγιση επενδυτών στην Ελλάδα μέσω δημόσιας προσφοράς.

Οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Deutsche Bank AG London Branch και Goldman Sachs International θα λειτουργήσουν από κοινού ως Διεθνείς Συντονιστές (Global Coordinators) και Διεθνείς Διαχειριστές (Joint Bookrunners) και οι Mediobanca-Banca di Credito Finanziario S.p.A. και UBS Limited ως Διεθνείς Διαχειριστές για την προσφορά μετοχών και η BNP Paribas ως Co-Lead Manager, σε κάθε περίπτωση σε σχέση με επενδυτές εκτός της Ελλάδας.