Τη διαμόρφωση του κειμένου για το γάλα αναμένει, όπως είπε, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος για να τοποθετηθεί.

Σε δήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής ανέφερε συγκεκριμένα: «αναμένω τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα, το οποίο αρχικώς επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να τοποθετηθώ με τη δέουσα υπευθυνότητα, όπως άλλωστε, θεωρώ, ότι έπραξα μέχρι σήμερα».

Το μεσημέρι, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε κληθεί στη Βουλή από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο προκειμένου να διευκρινιστεί η στάση την οποία θα κρατήσει ως προς το θέμα του γάλακτος στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση για τα συμφωνηθέντα με την τρόικα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και τρόικας όσον αφορά το καθεστώς για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος είναι αρνητική και για τον λόγο αυτό φέρεται έτοιμος να εγκαταλείψει το κυβερνητικό σχήμα.

Ο λαρισαίος πολιτικός εκτιμά ότι τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα θα επιδεινώσουν την κατάσταση για τους έλληνες κτηνοτρόφους και άρα δεν μπορεί να δεχθεί μια τέτοια συμφωνία. «Θα περιμένω να τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή και μετά θα τοποθετηθώ» είπε την Πέμπτη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και επέμεινε ότι θα παραμείνει συνεπής με τις θέσεις του, οι οποίες όπως λέει «είναι γνωστές στο πρωθυπουργικό γραφείο».