Η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής και η πρώην βουλευτής Εύα Καϊλή είναι μεταξύ των πρώτων ονομάτων που «έκλεισαν» για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων που απαρτίζουν την Ελιά.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών θα γίνει την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε έναν κατάλογο με ενδεικτικές, όπως αναφέρει, προτάσεις υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, στον οποίον περιλαμβάνονται (προερχόμενα από όλο το φάσμα της Ελιάς) τα εξής ονόματα:

Συλβάνα Ράπτη, Κατερίνα Μπατζελή, Εύα Καϊλή, Θανάσης Χειμωνάς, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παντελής Καψής, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Ευθύμης Καρδαράς, Σωτήρης Κατσέλος, Δημήτρης Καρέλας, Δημήτρης Μπρίμης, Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Νίκος Τσολακίδης, Παναγιώτης Κωστούλας, Παναγιώτης Πάτρας, Μάνος Επιτροπάκης, Νίκος Μπίστης.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών, το οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θα είναι ενωτικό και ενιαίο, ανανεωτικό και αντιπροσωπευτικό και θα αποτυπώνει τη δυναμική και την προοπτική της Ελιάς».

«Κοινή διαπίστωση είναι η ύπαρξη μεγάλης διάθεσης στράτευσης και συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο όχι μόνο από στελέχη και μέλη όλων των Κομμάτων και Κινήσεων που μετέχουν στην Ελιά, αλλά και από πρόσωπα που πιστεύουν στη δυναμική της συνεργασίας μεταξύ των οποίων πολλά που ανήκουν στην Κίνηση των 58.

»Στο ψηφοδέλτιο θα εκπροσωπούνται όλες οι Περιφέρειες της χώρας, όλοι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί χώροι. Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση χαιρέτισαν την ένταξη στην Ελιά της Κίνησης Μεταρρυθμιστική Αριστερά, που συγκροτείται από στελέχη που ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και ευρύτερα στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ρήγας: «Η Ελιά ριζώνει και αναπτύσσεται»

Σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας ανέφερε ότι «αυτό που επιβεβαιώθηκε σήμερα είναι ότι η Ελιά ριζώνει και αναπτύσσεται. Αποκτάει καινούργια κλαδιά, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι και εμάς στο ΠΑΣΟΚ μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Ελιά αποκτά προγραμματικές θέσεις και κυρίως υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά για στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου».

»Τα επόμενα βήματα θα είναι πολύ πιο γρήγορα. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε το ψηφοδέλτιο, αλλά κυρίως θα έχουμε την Ελιά Δημοκρατική Παράταξη ως μια συγκροτημένη πολιτική Κίνηση, με προγραμματικές αρχές και με δικτύωση σε ολόκληρη τη χώρα. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε ιδιαίτερα σήμερα ευχαριστημένοι γιατί συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ποσοτική και ποιοτική μεγέθυνση αυτής της Κίνησης. Η Ελιά Δημοκρατική Παράταξη δεν ήρθε μόνο για τις ευρωεκλογές, φαίνεται ότι θα έχει και πολύ δρόμο στο μέλλον» κατέληξε.

Λοβέρδος: «Πολύ ενθαρρυντικό ότι δεκάδες άνθρωποι συμμετέχουν»

«Ηταν μια πάρα πολύ παραγωγική συνεδρίαση, αποφασίσαμε τα κριτήρια, αποφασίσαμε το πότε θα παρουσιάσουμε το συνολικό ψηφοδέλτιο επισήμως την άλλη Κυριακή και επίσης αξιολογήσαμε τις πάρα πολλές υποψηφιότητες» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι σε αυτή την τραγικά δύσκολη συγκυρία δεκάδες άνθρωποι από όλη την χώρα επιθυμούν να είναι μέλη αυτού του ψηφοδελτίου της Ελιάς. Σημειώστε ότι θα είναι η πρώτη κίνηση με μάλιστα χαρακτηριστικά ψηφοδελτίου, όπου κάποιοι άνθρωποι 42 τον αριθμό, θα πάρουν στις πλάτες τους την Ελιά.

» Η ανανέωση θα είναι το βασικό στοιχεία που θα διαπνέει τις υποψηφιότητες μαζί φυσικά με την περιφερειακότητα και οπωσδήποτε την έκφραση των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων στο ψηφοδέλτιο αυτό. Η ανανέωση όμως αφορά πρόσωπα τα οποία είναι νέα στην ηλικία, πρόσωπα τα οποία είναι νέα στην πολιτική ανεξαρτήτως της ηλικίας και θα είναι το δυναμικό στοιχείο του ψηφοδελτίου» ανέφερε ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.