Την προστασία του ποδοσφαίρου από το παράνομο στοίχημα, έθεσε ως βασικό στόχο ο πρόεδρος της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Λιγκών και πρόεδρος της γαλλικής Λίγκας, Φρεντερίκ Τιριέ, στον χαιρετισμό του, για την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει η Super League στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Νωρίτερα, τόσο ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, όσο και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, προτίμησαν να ασχοληθούν με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είναι ίδιαίτερα σημαντική η σύμβαση κατά των στημένων αγώνων και πρέπει να υπογραφεί από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», επεσήμανε ο Φρεντερίκ Τιριέ, ο οποίος σημείωσε πως οι άλλοι δύο στόχοι είναι η «οικονομική σταθερότητα» και η «κοινωνική πτυχή του ποδοσφαίρου».

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στους άξονες που είχε θέσει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σημείωσε ότι ο «πληθυσμός και ιδιαίτερα η οικονομία της χώρας δεν επιτρέπουν την ύπαρξη 18 ομάδων στην Λίγκα», ενώ για άλλη μία φορά, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να συζητήσουν τα θέματα του ποδοσφαίρου:

«Να συνεννοηθούμε για αυτά που μας ενώνουν τα οποία είναι περισσότερα και μεγαλύτερης σημασίας από αυτά που μας χωρίζουν», επανέλαβε «Ειλικρινά πιστευω ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στο ποδόσφαιρο που θέλουν να κάνουμε βήματα μπροστά».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, τόνισε ότι «Η σύγχρονη αγορά απαιτεί σύγχρονες αντιλήψεις. Η ΕΠΟ είναι ανοιχτή προς όλους να συζητήσει και να δούμε αυτά που μας ενώνουν και αυτά που μας χωρίζουν»