Υπερψηφίστηκε, με 142 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 10 «παρών», η τροπολογία που προβλέπει εξάμηνη παράταση για τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα, καθώς και μείωση των ποινών.

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν όλοι οι βουλευτές τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πλην του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος καταψήφισε μαζί με όλη την αντιπολίτευση, ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψή του ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική.

Ο κ. Κακλαμάνης, αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας εξέδωσε γραπτή δήλωση, υποστηρίζοντας ότι «με την τροπολογία φαλκιδεύεται ο νόμος 4065/2012, που ομόφωνα είχε ψηφίσει η Βουλή, και παραμένει ως τώρα με διάφορα προσχήματα, και παρά την επί ένα έτος παράταση της σχετικής προθεσμίας του, χωρίς οριστική εφαρμογή».

«Λυπάμαι γιατί 142 βουλευτές, “εκόντες, άκοντες”, αποδέχτηκαν μια κυβερνητική τροπολογία που κατά παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, κατατέθηκε εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης ενώ καταλήγει λέγοντας:

«Οσοι απαξιώνουν με γενικεύσεις τη Βουλή, οφείλουν να αναγνωρίσουν τη στάση όλων των άλλων βουλευτών, πέραν των 142, που καταψήφισαν ή δεν νομιμοποίησαν καν με την παρουσία τους - μεταξύ των οποίων οι πλείστοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - τη συνεχιζόμενη παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από