Ανοιξαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ οι ηλεκτρονικές πύλες τουTAXISγια την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό, οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθούν από όλα τα φυσικά πρόσωπα έως τις 30 Ιουνίου.

Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές, φέτος η καταληκτική ημερομηνία είναι ενιαία για όλους τους φορολογούμενους χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου.

Προκαθορισμένες και ενιαίες για όλους είναι και οι δόσεις εξόφλησης χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έχει διατηρηθεί η έκπτωση φόρου 1,5%.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε την Πέμπτη πως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης έχουν διορία μέχρι τις 28 Μαρτίου ώστε να στείλουν τα σχετικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2014, οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης στους οποίους καταχωρούνται παραδοσιακά τα στοιχεία από τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις θα προσυμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.