Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακας (Συκαμιά) στη Μυτιλήνη.

Επτά παράνομοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, δύο άνθρωποι αγνοούνται, ενώ άλλοι οκτώ διασώθηκαν, έπειτα από ναυάγιο που σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Νεκροί ανασύρθηκαν, αρχικά, ένα κορίτσι και ένας άντρας. Αργότερα, από την ημιβυθισμένη βάρκα στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί, οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς ενός αγοριού, τριών γυναικών και ενός άντρα.

Συνολικά διασώθηκαν οκτώ άντρες, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται άλλοι δύο άντρες (ένας παράνομος μετανάστης και ο τούρκος διακινητής), καθώς, σύμφωνα με τους διασωθέντες, ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στη βάρκα ανερχόταν στους 17.

Τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μία μηχανότρατα και αρκετοί δύτες παραμένουν στην περιοχή και τους αναζητούν.

Το χρονικό

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε από το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης της Αγκυρας για την ύπαρξη ναυαγών στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά από το ακρωτήρι Κόρακας, καθώς και για την περισυλλογή δύο ναυαγών από πλοίο τουρκικής σημαίας το οποίο έπλεε στην περιοχή.

Οι δύο διασωθέντες, κατά δήλωση τους, επέβαιναν μαζί με άλλα 15 άτομα σε μικρή βάρκα η οποία παρουσίασε εισροή υδάτων. Οι ναυαγοί παρελήφθησαν από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού το οποίο, στο μεταξύ, είχε σπεύσει στην περιοχή.

Οι συνολικά οκτώ διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη για την παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλψης, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από άλλο σκάφος του Λιμενικού δύο σοροί, ενός άντρα και ενός κοριτσιού.

Με σκοπό την αποφυγή βύθισης της βάρκας, αυτή προσδέθηκε με τη συνδρομή ιδιωτών αυτοδυτών σε σκάφος που είχε καταπλεύσει στην περιοχή. Από περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν μέσα στη βάρκα πέντε ακόμα σοροί (τρεις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα αγόρι).

Οι συνολικά επτά σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.