Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της προμήθειας των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου(2005) έδωσε στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαργιώτη ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Παρ’ ότι όπως είπε στην απολογία του η προμήθεια έγινε δύο χρόνια αφότου είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Άμυνας, περιέγραψε τα λάθη, όπως τα χαρακτήρισε, άλλου κατηγορούμενου διευθυντή Εξοπλισμών, που οδήγησαν να χάσει το ελληνικό Δημόσιο σε διαιτητικό δικαστήριο 30 εκατ. ευρώ. Δήλωσε πάντως ότι δεν γνωρίζει τίποτε περί δωροδοκιών.

Στο κατηγορητήριο καταγράφεται πως παρ’ ότι η συγκεκριμένη προμήθεια μηχανημάτων παρεμβολής πληρώθηκε προκαταβολικά (καταβλήθηκαν 37 εκατ. ευρώ) το έργο δεν παραδόθηκε ποτέ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Τη σύμβαση ανέλαβε η εταιρεία Sonak, θυγατρική της Αxon. Κατηγορούμενοι είναι και οι πρώην γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος και Γεώργιος Κολύρης.

Από την πλευρά των εμπλεκομένων πάντως επικαλούνται κωλυσιεργία της πολιτείας στη σύσταση επιτροπών για να προχωρήσουν τα έργα υποδομής της προμήθειας. Και κυρίως επικαλούνται τη διαιτητική απόφαση που αναγνώρισε υπαιτιότητα του ελληνικού Δημοσίου για το γεγονός ότι δεν εκτελέστηκε η σύμβαση.