Το Σάββατο θα μπούνε τελικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τα κρίσιμα θέματα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, των απολύσεων στο Δημόσιο, της εφαρμογής των συστάσεων του ΟΟΣΑ και της ενίσχυσης της βιομηχανίας, αφού η σύσκεψη της Παρασκευής αναλώθηκε μόνο στη συζήτηση για τις τράπεζες.

Στις 11.30 πμ θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών των Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Θα ακολουθήσει στις 2 μμ σύσκεψη με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ενώ για τις 3μμ έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ως την Κυριακή, σύμφωνα με την υπόδειξη του Eurogroup της Δευτέρας.

Η συζήτηση της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία είχε ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και είχε ως αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά το θέμα της Eurobank, ολοκληρώθηκε στις 11.30 το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και αποχώρησε από το υπουργείο η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Στέλεχος του ΤΧΣ , απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αρκέστηκε να πει, ότι είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών.

Πριν τη σύσκεψη με τούς εκπροσώπους των δανειστών, είχε γίνει κατ΄ιδίαν συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τη διοίκηση του ΤΧΣ, καθώς μπορεί το θέμα του ύψους των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών να θεωρείται ότι έκλεισε, παραμένει όμως ανοιχτό το ζήτημα του νέου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.