Σε επιθέσεις εναντίον της Γαλλίας και στη δολοφονία του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ ως αντίποινα για την πολιτική της χώρας στο Μάλι και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, προτρέπει ιστοσελίδα ένοπλων ισλαμιστών, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Πέραν της βοήθειάς του προς το Μάλι στη μάχη του κατά των ισλαμιστών, το Παρίσι έστειλε πριν από τέσσερις μήνες στρατεύματα στην ως επί το πλείστον χριστιανική Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου πριν από ένα χρόνο ανέλαβαν την εξουσία οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελέκα.

Έκτοτε, οι Σελέκα απωθήθηκαν από τους «αντιμπαλακά», όπως ονομάζονται στην τοπική διάλεκτο τα μέλη μίας χριστιανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Η ισλαμιστική ιστοσελίδα al Minbar Jihadi Media Network κυκλοφόρησε έξι αφίσες στο πλαίσιο εκστρατείας της την οποία ονόμασε «Δεν θα σιωπήσουμε, Γαλλία», σύμφωνα με το SITE.

Οι γαλλικές δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που αριθμούν περίπου 2.000 στρατιώτες, υποστηρίζουν την ειρηνευτική αποστολή 6.000 στρατιωτών της Αφρικανικής Ένωσης.

«Προς τους μοναχικούς μας λύκους στη Γαλλία, δολοφονήστε τον πρόεδρο της δυσπιστίας και της εγκληματικότητας, τρομοκρατήστε την καταραμένη κυβέρνησή του, βομβαρδίστε τους και φοβίστε τους σε συμπαράσταση προς τους ευάλωτους της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας», αναφέρει μία από τις αφίσες.

Ο Ολάντ έχει δηλώσει ότι το έργο των γαλλικών στρατευμάτων είναι να αποφευχθεί η διχοτόμηση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και να επιτευχθεί ο αφοπλισμός των μαχητών.

Η ιστοσελίδα Al Minbar Jihadi Media Network αναρτά ειδήσεις που αφορούν διάφορα παρακλάδια της αλ Κάιντα και οργανώσεις τζιχαντιστών.