Να συγκληθεί πρώτα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη συνέχεια η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος ζήτησε την Τρίτη ο βουλευτής Δημήτρης Κεμαστινός, ώστε να συζητηθούν τα θέματα ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, της συμμετοχής στην κυβέρνησης, αλλά και της γενικότερης φυσιογνωμίας του κόμματος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM o πρώην υπουργός έθεσε εμμέσως πλην σαφώς και θέμα για τον Βαγγέλη Βενιζέλο σημειώνοντας ότι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το κόμμα και την πορεία του σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, λόγω των καθηκόντων του στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και υπουργός των εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και έχει υποχρεώσεις. Στην πράξη όμως αυτές οι υποχρεώσεις μεταφράζονται σε χρόνο ο οποίος διατίθεται αλλού, ενώ ένα κόμμα το οποίο αυτή τη στιγμή δυσπραγεί θα ήταν λογικό να έχει περισσότερη δραστηριότητα ανασυγκρότησης» σημείωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος ερωτηθείς για το αν τίθεται θέμα αρχηγού απάντησε:

«Πιστεύω ότι ο χρόνος ο οποίος διατίθεται για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επαρκής. Από κει και πέρα αν τίθεται θέμα αρχηγού; Ο αρχηγός έχει μια θητεία. Ή αν θέλει και κάποιος να θέσει θέμα αρχηγού, δεν είναι σωστό να σηκώνονται και να φεύγουν στελέχη που ήταν μάλιστα και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπουργοί και να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Να μείνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να έχουν απόψεις, να τις εκφράσουν, τα όργανα έχουν καταστατικά, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό το σύμπλεγμα, αυτή η αντίδραση είναι μια παθολογική αντίδραση. Βλέπετε υπουργούς οι οποίοι χειροκρότησαν τα μνημόνια να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Πώς γίνεται αυτό το πράγμα;»

Παράλληλα ο Δημήτρης Κρεμαστινός τάχθηκε κατά της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θέση που έχει επαναλάβει στο παρελθόν.

Ο ίδιος ήταν και ιδιαίτερα επικριτικός για την «Ελιά» λέγοντας ότι το εγχείρημα «στερείται σοβαρότητας».

«Η κίνηση αυτή ενώ θεωρητικά είναι σωστή, στην πράξη δεν αποδίδει» είπε ο Δημ. Κρεμαστινός και συνέχισε: «Κι όταν ο αγνός ψηφοφόρος βλέπει το ΠΑΣΟΚ μια συνιστώσα της «Ελιάς» και δίπλα βλέπει συνιστώσες-στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν, είτε ως υπουργοί, είτε εξελέγησαν βουλευτές ή είχαν θέσεις κυβερνητικές, γραμματέων κ.λπ, να αποτελούν συνιστώσες μαζί με το ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνετε ότι η όλη ιστορία, αυτό το εγχείρημα, στερείται σοβαρότητας».