Ο Μίχαελ Σουμάχερ «αναπνέει αυτόνομα», χωρίς μηχανική υποστήριξη, και «ακούει τις οικείες φωνές», ανέφερε άρθρο που δημοσιεύεται την Παρασκευή στην ιταλική Gazzetta dello Sport, το οποίο αν και ουσιαστικά δεν προσθέτει κάτι το καινούργιο για την κατάσταση του γερμανού πιλότου της F1, έδωσε νέες ελπίδες στους οπαδούς του στην Ιταλία και σε όλον τον κόσμο.

Ελπίδες που μάλιστα οι θεράποντες ιατροί έσπευσαν γρήγορα να υποβαθμίσουν επιμένοντας ότι ο 45χρονος θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται σε μια αργή διαδικασία αφύπνισης από το τεχνητό κώμα και πως δεν έχει υπάρξει κάποια μεταβολή στην κατάστασή του.

Ο Πίνο Αλιέβι που υπογράφει το ρεπορτάζ δεν ανέφερε τις πηγές του ρεπορτάζ του. Εγραψε επίσης ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, που βρίσκεται σε διαδικασία αργής και σταδιακής αφύπνισης από το τεχνητό κώμα στο οποίο είχε βυθιστεί μετά το ατύχημά του στο σκι στις 29 Δεκεμβρίου, δέχεται συστηματικά την επίσκεψη του Ζαν Τοντ, προέδρου της FIA, της διεθνούς ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Τού μιλάει στα αγγλικά όπως τον παλιό καιρό που μοιράστηκαν μαζί στην Scuderia Ferrari», διηγείται στο άρθρο του στην έγκυρη Gazzetta dello Sport, ο ιταλός δημοσιογράφος.

Ο Ρος Μπράουν, τεχνικός διευθυντής από το 1997 μέχρι το 2006 στην ομάδα της Ferrari τον επισκέπτεται επίσης συχνά στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ «και τού βάζει να ακούει ηχητικές εγγραφές από τα Γκραν Πρι της F1, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών του».

Η σύζυγός του Κορίνα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του και «τού ψιθυρίζει τρυφερά στο αυτί». Τα παιδιά του «έχουν πάρει το δρόμο του σχολείου, αλλά επισκέπτονται τον πατέρα τους όσο πιο συχνά γίνεται», αναφέρει το συναισθηματικά φορτισμένο άρθρο του δημοσιογράφου, που απηχεί και το κλίμα που υπάρχει στην Ιταλία για τον γερμανό πιλότο.

Ως κορυφαίος οδηγός της F1, o Σουμάχερ είχε οδηγήσει στη δεκαετία του 2000 τη Ferrari σε συνεχόμενους θριάμβους μεταδίδοντας κύμα ενθουσιασμού και εθνικής ανάτασης στους Ιταλούς.

Ωστόσο το BBC επικαλούμενο δήλωση της μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, τονίζει ότι η κατάστασή του παραμένει αμετάβλητη και ότι οι γιατροί ακόμη προσπαθούν να τον ξυπνήσουν από το τεχνητό κώμα.

Ο Σουμάχερ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ από τις 29 του περασμένου Δεκεμβρίου, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι όταν έκανε σκι στις Αλπεις.