Για τις ευθύνες των «58» αλλά και ορισμένων «μέσα στο ΠΑΣΟΚ» που δεν υπήρξε συμφωνία στη συμμετοχή της κίνησης στο ευρωψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς μίλησε μεταξύ άλλων την Πέμπτη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εν όψει και της συνδιάσκεψης της Ελιάς το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να σχολιάσει τη δημιουργία της κίνησης του Σταύρου Θεοδωράκη λέγοντας ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς για να κάνουμε σχόλια ή οτιδήποτε» και επικεντρώθηκε στις ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς με την Πρωτοβουλία των 58 και τον ρόλο του κόμματός του.

«Σήμερα, ο κόσμος αναζητεί» είπε. «Είναι σε αναζήτηση και αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν συνειδητοποιήσει ποια είναι η κατάσταση και τι έχει συμβεί σ’ αυτή τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, θα αναζητήσει νέους δρόμους και στην πολιτική και στην καθημερινότητά του και στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Εμείς, πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να αναδειχθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Η κίνηση των 58, την οποία πίστευα και πιστεύω ακόμα και θα συμμετέχει και στη συνδιάσκεψη, δεν ήταν κόμμα, αλλά μια πρόσκληση προς τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, για να μπορέσουν να συνεννοηθούν για απλά πράγματα και το πού θέλει να πάει η χώρα μέσα σε αυτήν την Ευρώπη».

Αναφορικά με το γεγονός ότι τα στελέχη της Πρωτοβουλίας των 58 δεν θα είναι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε: Δεν θα κρυφτώ πίσω από τις λέξεις: δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη (ότι δεν θα είναι υποψήφιοι). Δεν θα υπερασπιστώ τους 58, οι οποίοι έχουν πολλές ευθύνες γι’ αυτό, αλλά υπήρχαν πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ που δεν είδαν με καλό μάτι όλη αυτή τη διαδικασία. Δεν θα μπω, όμως, στην ονοματολογία…»