«Η κυβέρνηση είναι ανυπόληπτη και απομονωμένη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, συμπληρώνοντας ότι «τα αδιέξοδά της, όχι μόνο δεν μπορούν να κρυφτούν, αλλά γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός φτάνει στο σημείο να πανηγυρίζει για την μεγάλη τιμή που του έκανε ο κ. Γιούνκερ στο να τον προτείνει ο κ. Σαμαράς ως υποψήφιο για πρόεδρο της Κομισιόν, ικανοποιώντας την επιθυμία της κ. Μέρκελ, αποσιωπά την εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα για το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό».

Η τακτική της κυβέρνησης, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «εξαντλείται στο να εκλιπαρεί για μια ανάσα από τους δανειστές, ενόψει των ευρωεκλογών».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «είναι τέτοια, όμως, η ανυποληψία και η απομόνωση της κυβέρνησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, που τα αδιέξοδα της όχι μόνο δεν μπορούν να κρυφτούν, αλλά γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρα. Οσο ξεκάθαρη και συντριπτική θα είναι η ήττα της και στις κάλπες».