Σε αναζήτηση νέου ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε χθες ο Φερνάντο Σάντος στον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Ο πορτογάλος κόουτς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Σαρρή είπε «όχι» στο συμβόλαιο διετούς διάρκειας με καθαρές απολαβές 650.000 ευρώ (συν μπόνους πρόκρισης στο Euro 2016) που του πρότεινε προ μηνών η Ομοσπονδία, εξηγώντας ότι έπειτα από μια επιτυχημένη τετραετία στον πάγκο της Εθνικής ποδοσφαίρου (διαδέχθηκε τον Οτο Ρεχάγκελ τον Αύγουστο του 2010) επιθυμεί την επιστροφή στην καθημερινή δράση προπονώντας έναν σύλλογο.

Μολονότι, πάντως, υπάρχει έντονη φημολογία και πληθώρα δημοσιευμάτων για προφορική συμφωνία του 59χρονου προπονητή με τον ΠΑΟΚ ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος, τόσο από το περιβάλλον του Σάντος όσο και από τον Δικέφαλο διέψευδαν κατηγορηματικά την ύπαρξη ενός τέτοιου σεναρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Σάντος, που θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, θα γίνει σήμερα έπειτα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, ενώ είναι πιθανόν να τοποθετηθεί επί του θέματος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που θα παραθέσει με τον ομόλογό του της Σούπερ Λίγκας Γιάννη Μώραλη για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου. Από την πλευρά του, ο Σάντος θα ανοίξει τα χαρτιά του αύριο κατά την ανακοίνωση της αποστολής για το επερχόμενο φιλικό της Εθνικής με τη Νότια Κορέα.

Ηδη, πάντως, στην ΕΠΟ βρίσκονται σε αναζήτηση του επόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού, καθώς θέλουν να έχουν βρει τον εκλεκτό μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ώστε να αρχίσει η μελέτη και ο σχεδιασμός της ομάδας για τα προκριματικά του Euro που θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα χειριστεί ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων Τάκης Φύσσας, ο οποίος καταρτίζει λίστα με ξένους τεχνικούς κυρίως από την ευρωπαϊκή αγορά (ως εκ τούτου απορρίπτεται η περίπτωση του Ελληνα Σάκη Τσιώλη).

Το όνομα του σέρβου πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ και του Ηρακλή Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων, ενώ εξαιρετικές αλλά δύσκολες και συνάμα ακριβές περιπτώσεις αποτελούν ο Ολλανδός Γκους Χίντινκ και ο Αργεντινός Μαρσέλο Μπιέλσα.