Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ρεκόρ εισπράξεων τη φετινή σεζόν από τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ και από τις πωλήσεις των Μήτρογλου, Βάις, Φέισα, Φετφατζίδη, Αμπντούν, Τζιμπούρ.

Σε περίπτωση που προκριθεί η ομάδα του Μίτσελ στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ το  μπόνους της ΟΥΕΦΑ είναι 3,9 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα δύο ματς που θα δώσει και τα έσοδα από τα εισιτήριά τους.

Ηδη ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το ποσόν των 28,6 εκατ. ευρώ: 8,6 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, 3,5 εκατ. ευρώ από την παρουσία του στη φάση των 16, 12 εκατ. ευρώ από το market pool, τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα μέχρι τώρα παιχνίδια στη διοργάνωση, που αντιστοιχεί στο ποσόν των 4,5 εκατ. ευρώ (η ΟΥΕΦΑ πριμοδοτεί με 1 εκατ. ευρώ τη νίκη και με 500.000 ευρώ την ισοπαλία).

Τα έσοδα ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ μαζί με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Η μετακίνηση του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ έφερε το ρεκόρ μεταγραφής των 15,1 εκατ. ευρώ. Ο Φέισα πουλήθηκε στην Μπενφίκα με 5 εκατ. ευρώ, ο Φετφατζίδης στην Τζένοα με 4 εκατ. ευρώ, ο Βάις στη Λεκβίγια του Κατάρ με 4 εκατ. ευρώ και οι δύο Αλγερινοί Αμπντούν και Τζιμπούρ στη Νότιγχαμ Φόρεστ με 1,9 εκατ. και 1,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Το ποσόν από τις μεταγραφές ανέρχεται στα 31,5 εκατ. ευρώ και μαζί με τα μέχρι τώρα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής στον οικονομικό τομέα, με εισπράξεις πάνω από 60 εκατ. ευρώ!