Ο Ντέιβιντ Μόιες παραμένει προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα στα social media και τις προσδοκίες των γραφείων στοιχημάτων.

Οι συζητήσεις στους διαδρόμους του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές του αγγλικού συλλόγου περιστρέφονταν γύρω από τη φημολογία πως αναμένεται από ώρα σε ώρα η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ για το, κοινή συναινέσει, διαζύγιο με τον Ντέιβιντ Μόιες.

Ταυτόχρονα τα γραφεία στοιχημάτων έριξαν στο χαμηλότερο σημείο τις αποδόσεις τους για την απόλυση του Σκωτσέζου, καθιστώντας τον πρώτο φαβορί μεταξύ όλων των προπονητών των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Γιουνάιτεντ αρνείται να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση για το θέμα, αλλά άνθρωποί της επιμένουν πως ο Μόιες ήρθε για να μείνει, θυμίζοντας πως έχει υπογράψει εξαετές συμβόλαιο.

Ο 50χρονος προπονητής έχει χάσει ωστόσο το έρεισμα μεταξύ των φιλάθλων των Κόκκινων Διαβόλων μετά την 11η φετινή ήττα της ομάδας και τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων χρόνων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα σχόλιά τους στα social media οι φίλαθλοι χαρακτηρίζουν λάθος την πρόσληψή του και ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του.

Στο ερώτημα που έθεσε η «Ντέιλι Μέιλ» στην ιστοσελίδα της αν ο Μόιες πρέπει να παραμείνει ή να φύγει από τη Γιουνάιτεντ, το 60% των φιλάθλων απάντησε πως επιθυμεί την αντικατάστασή του.

Το κόστος για την πρωταθλήτρια Αγγλίας από μια πιθανή αποτυχία της να συμμετάσχει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα φτάσει τα 68 εκατ. ευρώ.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ανέδειξε τις εσωτερικές έριδες που κρύβονταν καλά έως τώρα στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι προτίμησε τον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό NOS για να αφήσει αιχμές κατά των συμπαικτών του και του αγωνιστικού συστήματος του Μόιες: «Μερικές φορές οι συμπαίκτες μου καταλάμβαναν τους χώρους που θέλω να παίζω. Και όταν το βλέπω αυτό μου είναι δύσκολο να παίζω σε αυτούς τους χώρους. Ετσι, αναγκάζομαι να προσαρμόζω το παιχνίδι μου με βάση τις θέσεις των συμπαικτών μου. Και, δυστυχώς, παίζουν συχνά στις περιοχές μου. Είναι κρίμα».

Πάντως ο Ολλανδός υπερασπίστηκε τον Μόιες: «Εργάζεται σκληρά όπως κι εμείς. Μερικές φορές παίζουμε καλά και άλλες όχι. Είναι εύκολο να δείχνεις ως υπεύθυνο κάποιον, αλλά εγώ δεν είμαι τέτοιος τύπος. Πρέπει να βελτιωθούμε».