Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, στο Σότσι, αποτελούν παρελθόν αλλά οι χιονοδρομικές εξορμήσεις συνεχίζονται και επί ελληνικού εδάφους.

Σανίδα ή πέδιλα, κράνος, αποκριάτικη διάθεση και φυσικά ταχύτητα είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ για το σαββατιάτικο ραντεβού «RedBullHomeRun» στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μαζικότερη σκι και snowboard κατάβαση που έγινε ποτέ στη χώρα, για ερασιτέχνες και λάτρεις του είδους, έχει ήδη ξεκινήσει.

Μπορεί οι online συμμετοχές να έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο όσοι είναι της τελευταίας στιγμής, έχουν ακόμα μία ευκαιρία να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα καθώς την ημέρα του event (Σάββατο 1 Μαρτίου), θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις από τις 09:30 έως τις 14:00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι πάλι ακολούθησαν την ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής, έχουν διασφαλίσει τη συμμετοχή τους, ωστόσο θα πρέπει να έρθουν στο σημείο έως τις 11:00 την ημέρα του αγώνα για την επικύρωσή της και την παραλαβή αριθμού συμμετοχής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγώνα, οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στο σημείο εκκίνησης, στην κορυφή Στύγας ώστε στις 16:00 να είναι έτοιμοι για την εκκίνηση σε μια διαδρομή πίστας μήκους 3.210 μέτρων από την κόκκινη πίστα Νεφέλη έως τη βάση του χιονοδρομικού κέντρου που τους περιμένει για να αποδείξουν τις δυνάμεις τους.

Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους νικητές, που θα είναι οι τρεις πρώτοι σκιέρ και οι τρεις πρώτοι snowboarders που θα περάσουν τη γραμμή του τερματισμού, αλλά και στις γυναίκες που θα πάρουν βραβείο Fastest Female και στις δύο κατηγορίες, ενώ δώρα θα λάβουν από την Armada Skis, οι νικητές του ski και από την Ride οι νικητές της κατηγορίας snowboard.

Παράλληλα, θα γίνουν κληρώσεις δώρων από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και τους υποστηρικτές του αγώνα για όλους τους συμμετέχοντες.