Ταυρομάχος ο Μίτσελ! Ετσι αισθάνεται ο ισπανός τεχνικός όπως δήλωσε στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους μετά την ιστορική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Δίνω περισσότερες αγκαλιές από έναν ταυρομάχο. Ηταν μαγική βραδιά. Ο αγώνας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο μοναδικός που διεξαγόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο» τόνισε ο Μίτσελ.

Στην ουσία ο 51χρονος κόουτς θα πάρει περισσότερα παράσημα από έναν ταυρομάχο για την ανταγωνιστική ομάδα που έχει δημιουργήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, για τα τεράστια οφέλη που έχουν αποκομίσει οι Ερυθρόλευκοι από την παρουσία τους στη διοργάνωση, αλλά και από τη μεταγραφή-ρεκόρ του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ.

Ο Μίτσελ βαδίζει προς την κορυφή της δόξας, προσγειωμένος, εκφράζοντας την επιθυμία να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος είχε βάλει μόνος του ημερομηνία λήξης στον Ολυμπιακό και είχε απορρίψει για τους δικούς του λόγους έναν σπουδαίο σέντερ φορ όπως είναι ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο Μίτσελ εμπιστεύτηκε τον 26χρονο διεθνή φορ, του έδωσε ευκαιρίες τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό και η τιμή του εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό ποσό, για τα ελληνικά δεδομένα, των 15,1 εκατ. ευρώ.

Επομένως στη μεταγραφή του Πιστολέρο στην Πρέμιερ Λιγκ έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο Μίτσελ.

Οσον αφορά τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Ηδη οι Ερυθρόλευκοι έχουν εξασφαλίσει από την UEFA το ποσόν των 28,6 εκατ. ευρώ.

Οι νίκες επί των Αντερλεχτ (2), Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η εκτός έδρας ισοπαλία με την Μπενφίκα έχουν αποφέρει στον Ολυμπιακό το ποσόν των 4,5 εκατ. ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι το μπόνους της UEFA για τη νίκη είναι 1 εκατ. ευρώ και 500.000 για την ισοπαλία.

Ακόμα, τα έσοδα από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι: 8,6 εκατ. ευρώ από την παρουσία στους ομίλους, 3,5 εκατ. ευρώ στη φάση των 16, 12 εκατ. ευρώ από το market pool. Τα έσοδα θα αυξηθούν σε περίπτωση πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (3,9 εκατ. ευρώ), χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα έσοδα από τις εισπράξεις όλων των εντός έδρας αγώνων στη διοργάνωση.