Έμμεση πρόταση αναζήτησης φόρμουλας συνεργασίας, έκανε απόψε ο επικεφαλής της «Ένωσης για την Πατρίδα» Βύρων Πολύδωρας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του στενού συνεργάτη του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη, «Café Napolitano» στην ΕΣΗΕΑ, στην οποία συμμετείχαν αμφότεροι.

Ο Βύρων Πολύδωρας στην τοποθέτησή του είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι σκοπός της ύπαρξής μου η εφεύρεση πολιτικών διαφορών, αλλά η εφεύρεση σημείων ενότητας και ένωσης» και πρόσθεσε:

«Με τον Πάνο Καμμένο είμαστε αγαπημένοι φίλοι και συμμαχητές από παλιά. Το μυστικό ψευδώνυμο που του αφιερώνω είναι Αλ Γκορ, γιατί ήταν ο υπαρχηγός μου όταν έβαζα υποψηφιότητα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν το ξεχνώ».

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος ο οποίος πήρε το λόγο στη συνέχεια απέφυγε να αναφερθεί στα όσα είπε ο κ.Πολύδωρας, αναφέρθηκε εκτενώς στο βιβλίο και τον συγγραφέα, και είπε, μεταξύ άλλων:

«Δεν είναι τυχαίο που είμαστε σήμερα εδώ στο πάνελ φίλοι του Γιάννη Γιαννέλη, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Κάποτε μαζί πολλοί από εμάς, κάποτε χώρια. Πολλοί είστε που γνωρίζετε τον Γιαννέλη. Ο Γιάννης Γιαννέλης είναι στενός μου συνεργάτης, είναι ένας ευγενής».

Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο καθηγητής, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς.