Συνέχεια στο σίριαλ, που προκάλεσε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας, όπως λέει, άλλους γκέι υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές – ενέργεια που μεταξύ άλλων προκάλεσε την οργή της Φωτεινής Πιπιλή που τον κατηγόρησε ως «ρουφιάνο και επαγγελματία ομοφυλόφιλο» – έδωσε την Πέμπτη ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος υποστήριξε πως «τοouting είναι μια πρακτική διεθνής του ομοφυλοφιλικού κινήματος σε όλο τον κόσμο».

Απαντώντας δε στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η βουλευτής της ΝΔ από την ίδια συχνότητα – «Θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως καρφί και ρουφιάνος, καταδίδοντας χωρίς κουκούλα ποιοι άλλοι είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι» είπε μεταξύ άλλων την Τετάρτη η Πιπιλή – ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε χαρακτηριστικά:«Αγαπώ Φωτεινή Πιπιλή…Την αγαπώ και τη σέβομαι, επί πολλά χρόνια και δεν την παρεξηγώ σε τίποτα. Ηθελα απλώς να την πληροφορήσω, επειδή είμαστε και οι δύο δημοσιογράφοι, ότι το outing είναι μια πρακτική διεθνής του ομοφυλοφιλικού κινήματος σε όλο τον κόσμο και ότι στην Αθήνα αυτό, σε σχέση με τον κ. Κακλαμάνη, έχει γίνει εδώ και πέντε χρόνια, με το Athens Pride που γίνεται. Αρα, δεν είπα κάτι καινούργιο».

Ο ίδιος εξάλλου επικαλέστηκε «απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», η οποία, όπως είπε, «αναφέρεται σε αναντιστοιχία δημόσιας εικόνας ενός προβεβλημένου, γνωστού και διάσημου δημοσίου προσώπου με την ιδιωτικότητά του και την προσωπική ζωή του, όπως είναι η περίπτωση της Ναόμι Κάμπελ, της Καρολίνας του Μονακό ή ακόμη και Παπανδρέου – Κανέλλη, με την αγωγή που είχε γίνει, το δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών υπερτερεί».

Οσον αφορά στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος χαρακτήρισε «ανοησίες» τα γκάλοπ που του δίνουν μόλις 1,7%.

«Εχω ένα κενό που πρέπει να καλύψω: τις ανοησίες των δημοσκοπήσεων με το 1,7%. Δεν ήταν μια άδικη μόνο μέτρηση αυτή, αλλά στα όρια της εξύβρισης» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα της πόλης είναι η ανθρωπιστική κρίση και οι εθελοντές με τις υπηρεσίες του δήμου θα πρέπει να το λύσουν άμεσα. Οι άστεγοι π.χ. δεν είναι άνθρωποι που τους μαζεύουμε κάθε φορά που έχει κρύο και τους πάμε σε ζεστά μέρη. Δεν ξέρει ο δήμος καν τον αριθμό τους… Άπειρα πράγματα υπάρχουν στον δήμο, γιατί είναι μια δημόσια υπηρεσία που εξασφαλίζει την ομαλή ροή της πόλης σε πολλά πράγματα. Με ενδιαφέρει αυτή η λειτουργία να γίνεται οικονομικά και περισσότεροι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες».

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος από την άλλη προεξόφλησε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής θα είναι στη β’ Κυριακή των εκλογών. «Θα στηρίξω οποιονδήποτε στον β’ γύρο, που είναι αντίπαλος του Κασιδιάρη, ο οποίος πιστεύω ότι θα είναι πρώτος» είπε χαρακτηριστικά.