Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της, απορρίπτοντας την προσφυγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.                                                                                                                

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη) έκρινε ότι το κλείσιμο της επιχείρησης είχε μικρή χρονική διάρκεια, αφού ακολούθησε η λειτουργία του νέου φορέα και ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ στην προσφυγή της υποστήριζε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ προσκρούει ευθέως στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στο  Σύνταγμα. Το σκεπτικό, τόσο της πλειοψηφίας, όσο και των μειοψηφιών θα καταγράφεται αναλυτικά στη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.