Με επίσκεψη σε δημόσιο σχολείο της πόλης Τρεβίζο, στην βορειοανατολική Ιταλία, ξεκίνησε και επίσημα την πρωθυπουργική του θητεία ο Ματέο Ρέντσι, μετά την χθεσινή παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή.

 «Κάθε εβδομάδα θα επισκέπτομαι ένα τουλάχιστον σχολείο της χώρας , για να έρχομαι σε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα που προκύπτουν και μετά θα επιστρέφω σπίτι για να διαβάζω το μάθημά μου», δήλωσε ο Ρέντσι.

 Προέτρεψε επίσης, καθηγητές και μαθητές να του γράφουν, προτάσεις και παράπονα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση matteo@governo.it

 « Η κυβέρνησή μας πρέπει να προσέξει την πορεία των σπρέντ και των χρηματαγορών. Τελικά, όμως, οι χώρες μας θα σωθούν μόνον αν στηρίξουμε την παιδεία», τόνισε επίσης ο νέος ιταλός πρωθυπουργός.

 Έξω από το σχολείο που επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης είχαν αναρτηθεί πανό των ιταλικών συνδικάτων, με συνθήματα που αφορούν στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι καθαρισμού των δημόσιων σχολικών συγκροτημάτων της χώρας. Λόγω συνεχούς μείωσης των σχετικών κονδυλίων, από τα τέλη του τρέχοντος μηνός, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μισθό.

 Ο Ρέντσι, αφού τράβηξε φωτογραφίες με το κινητό του και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας μαζί με τους μαθητές, υποσχέθηκε ότι «η κυβέρνησή του, για να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση, δεσμεύεται να προχωρήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, με πραγματικές, άμεσες επενδύσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από