To Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βρετανία, ετοιμάζεται να αλλάξει την πολιτική του για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμευόμενο να διενεργήσει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, αν εκλεγεί το 2015. Αυτό αποκαλύπτουν στο φύλλο της Τετάρτης οι Times.

Επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο Εργατικό Κόμμα που δεν κατονομάζεται, το δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ θα επιδιώξει την αναμόρφωση των σχέσεων Βρετανίας-ΕΕ και θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, αλλά όχι έως το 2017 όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Εντ Μίλιμπαντ είναι ανοικτός σε αλλαγές στις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ.Σχετική ανακοίνωση αναμένεται τις προσεχείς δύο εβδομάδες, αναφέρει το άρθρο.

Το Εργατικό Κόμμα δεν έχει δηλώσει δημόσια αν θέλει δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ αλλά επέκρινε μια υπόσχεση του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Κάμερον για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας υπέρ ή κατά της ένταξης έως τα τέλη του 2017, αν αυτό παραμείνει στην εξουσία.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας τώρα να ορίσει ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα για δημοψήφισμα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των Εργατικών όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα, το οποίο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει.

Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ισχνή πλειοψηφία των Βρετανών να ψηφίζει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ δοθείσης ευκαιρίας, με πολλούς να είναι απογοητευμένοι από παρεμβάσεις των Βρυξελλών στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Αυτή η απογοήτευση αντανακλάται στην αυξανόμενη υποστήριξη στις δημοσκοπήσεις του αντιευρωπαϊκού Kόμματος της Ανεξαρτησίας (UKIP).