Ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, πρωτομάστορας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής νίκης στην ιστορία του συλλόγου, δεν έκρυψε την επιθυμία του να αλλάξει θέση με τους παίκτες του προκειμένου να πατήσει ως ποδοσφαιριστής «το θέατρο των ονείρων».

«Ναι ένας…γέρος στο Ολντ Τράφορντ, θα ήταν όμορφη ιστορία. Ηθελα να μπορούσα να άλλαζα για ένα βράδυ θέση με τους παίκτες και να έπαιζα εγώ. Τους έχω ξαναπεί πως είναι τυχεροί, όπως και εγώ για το επάγγελμα που κάνουμε. Δεν είναι ουσιαστικά επάγγελμα γιατί το απολαμβάνουνε, θα το έλεγα πιο πολύ χόμπι και νομίζω μετά από τέτοιες βραδιές όπως η αποψινή μάλλον δικαιώνομαι» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που δεν χρειάστηκε να σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο για να απαντήσει εάν αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της προπονητικής του καριέρας αλλά και η καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού όσο καιρό είναι ο ίδιος στην ομάδα:

«Ναι σίγουρα. Μα νομίζω ότι το μέγεθος του αντιπάλου είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Εχουμε κάνει πολλά αντίστοιχα παιχνίδια, αλλά να κερδίζεις τη Μάντσεστερ με αυτόν τον τρόπο, δείχνει ότι είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Δεν μπορώ να κρύψω την ευτυχία που νιώθω. Μου φαίνεται κιόλας. Νιώθω όμως περήφανος και ευγνώμων στους παίκτες μου που έκαναν περισσότερα από όσα τους ζητήσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά αμέσως προσγείωσε όσους μιλούσαν ήδη για πρόκριση:

«Το παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ το βλέπω με την ίδια απόσταση που έβλεπα και χθες το σημερινό παιχνίδι. Οποιος πιστεύει ότι το 2-0 είναι κάτι που μας δίνει περισσότερες πιθανότητες, κάνει λάθος. Ενα 2-0 απέναντι στη Μάντσεστερ δεν είναι τίποτα και ειδικά όταν έχεις να παίξεις μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Αυτό το ξέρουν περισσότερο απ’ όλους οι ποδοσφαιριστές. Η ιστορία στο ποδόσφαιρο δεν γράφεται από στιγμές που έχουμε κερδίσει. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις για να έχουμε συνέχεια στα κέρδη. Αν μείνουμε σε αυτό το 2-0, απλώς θα μείνουμε στην ιστορία, στις αναμνήσεις και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα».

«Οι παίκτες ήταν άριστοι»

Παραδέχτηκε ότι ο Εντιγκά ήταν τέλειος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αλλά πρόσθεσε: «Είναι άδικο να μιλάμε μόνο για τον Εντινγκά, γιατί πιστεύω ότι κανένας δεν υστέρησε. Οι παίκτες ήταν άριστοι, έκαναν περισσότερα από αυτά που ζητήσαμε και για αυτόν τον λόγο είχαμε το αποτέλεσμα που είδατε όλοι.

»Αρνούμαι να μιλήσω άσχημα για τη Μάντσεστερ. Εκανε το παιχνίδι που της επιτρέψαμε εμείς και για αυτό θέλω να μιλήσω καλά για τους δικούς μας παίκτες και όχι για τους παίκτες της Μάντσεστερ γιατί τους σέβομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό» συνέχισε ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδος, που επέμενε όμως να θυμίζει:

«Είναι μία πάρα πολύ σημαντική είδηση, μία μεγάλη νίκη, μία σημαντική στιγμή για εμάς. Είναι όμως μία νίκη. Δεν στέκεσαι μόνο στις νίκες ή στις ήττες. Αν σταθείς σε μία νίκη δεν θα καταφέρεις να συνεχίσεις. Θα το γιορτάσουμε σήμερα, είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά από αύριο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

»Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου είχα πει ότι θα ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός σήμερα, γιατί το πίστευα και εξακολουθώ να το λέω ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν έχει να κάνει με το ποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εχει να κάνει με το γεγονός ότι ο συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες μου, μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι όποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο έχει ως κύριο μέλημα να παίζει σαν ομάδα.

»Προετοιμάζαμε το αποψινό παιχνίδι πολύ καιρό και το κάναμε σιωπηλά. Γνωρίζαμε τις δυνατότητες της Γιουνάιτεντ. Ξέρουμε ότι στο Ολντ Τράφορντ θα είναι πιο ισχυρή. Εμείς προτιμάμε να συγχαρούμε για ακόμη μία φορά την ομάδα μας για το πόσο καλή ήταν και να μην μιλήσουμε για το πώς παρουσιάστηκε η Μάντσεστερ. Σεβόμαστε τη Γιουνάιτεντ και θεωρώ ότι η νίκη μας είχε μεγαλύτερη αξία επειδή ήρθε απέναντι σε αυτή την ομάδα».

Ο Μίτσελ αρνήθηκε να πάρει θέση σε ερώτηση για παλαιότερο υποτιμητικό σχόλιο του Φέργκιουσον για τον Ολυμπιακό, λέγοντας: «Ο Φέργκιουσον έχει πάντα δίκιο. Εχει τόση εμπειρία που έχει πάντα δίκιο. Δεν πρόκειται να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του»

Αφιέρωσε τη νίκη στους παίκτες επειδή «Είναι αυτοί που με αντέχουν…» ενώ αμέσως μετά τη λήξη μίλησε όπως είπε με τα παιδιά του, καθώς το εγγόνι του είναι ακόμα πολύ μικρό ενώ μίλησε και για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Εχουμε διαλέξει την καλύτερη στιγμή για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει, όπως το 2004 στο Euro. Επίσης έχουμε δείξει ότι ο Ολυμπιακός υπάρχει και μπορεί να κερδίσει μία τεράστια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Η καλύτερη νίκη στον κόσμο»

»Είμαι περήφανος όμως για όλες τις νίκες της ομάδας μου. Κάθε φορά που κερδίζουμε, είναι ένας πλούτος που αποκτώ. Αν με ρωτήσετε για το αν ήταν η καλύτερη νίκη στον κόσμο, θεωρώ ότι «ναι», αυτή ήταν» κατέληξε με έμφαση ο Μίτσελ που απάντησε σε άπταιστα ελληνικά «Σιγά σιγά» όταν ρωτήθηκε εάν ονειρεύεται αλλά…Euro 2004 μια βραδιά στη Λισαβόνα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον κόσμο:

«Αν οι παίκτες ήταν σήμερα καλοί, το ίδιο καλό ήταν και το κοινό. Ακόμη μία φορά έδειξε το πόσο καλό είναι το κοινό. Οχι μόνο έδειξε ο κόσμος ότι είναι παράδειγμα υποστήριξης, αλλά και υπόδειγμα αθλητισμού. Στον Πειραιά ξέρουν πολύ καλά να το προσφέρουν».

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Πρέπει να μπούμε στο Ολντ Τράφορντ σαν να έχουμε φέρει 0-0».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης φάνηκε αισιόδοξος για πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ .

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, αλλά τίποτα δεν τελείωσε. Σίγουρα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη νίκη, αλλά πιστεύω σήμερα όλος ο κόσμος που παρακολούθησε το ματς, είδε ότι υπήρχε μια ομάδα που έπαιξε πολύ καλά, δυνατά, είχε πολλές ευκαιρίες.

»Από εκεί και πέρα, όπως είπα και στους παίκτες νωρίτερα, δεν έχει κριθεί κάτι ακόμα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να πάμε στο Μάντσεστερ να παίξουμε δυνατά και να ξεκινήσουμε σαν να τελείωσε ο αγώνας στο Καραϊσκάκη 0-0 και να πάμε δυνατά να πάρουμε την πρόκριση» τόνισε και συνέχισε:

«Περίμενα να παίξει η ομάδα καλά, ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη. Περίμενα ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ένα ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο που σήμερα έκανε και αυτός την υπέρβασή του. Είδατε την ατμόσφαιρα, παρά το ότι έλειπαν και 2.000.

Θέλω να τους καλέσω όλους να έρθουν και την Κυριακή στο γήπεδο και να νιώσουμε την ίδια ατμόσφαιρα που νιώσαμε σήμερα και να υποδεχθούμε τους αντιπάλους μας όπως υποδεχθήκαμε σήμερα τη Γιουνάιτεντ» πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι πρώτος απ’ όλους θέλει αυτός νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Ολοι μας τη ζητάμε και πρώτος εγώ. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτή η ομάδα να δουλέψει σκληρά και να πάει πιο ψηλά γιατί το αξίζει. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.

»Αν παίξουμε δυνατά, σκληρά και όπως πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός στο Μάντσεστερ, πιστεύω θα προχωρήσουμε. Είναι ιστορική νίκη, και πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτό το όνειρο. Ζήτω ο Ολυμπιακός».

Ο μαέστρος…

Ο σκόρερ του πρώτου (εκπληκτικού) γκολ του Ολυμπιακού Τσόρι Ντομίνγκες χαμογέλασε όταν τον χαρακτήρισαν μαέστρο:

«Δεν ξέρω αν μπορώ να θεωρηθώ νέος… μαέστρος του Ολυμπιακού» είπε γελώντας και συνέχισε: «Η ομάδα έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, είχαμε ένα φοβερό αποτέλεσμα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα αυτό που καταφέραμε σήμερα. Είναι πολύ όμορφο να πετυχαίνεις σπουδαία πράγματα και να γράφεις ιστορία, είναι όμορφο που αυτό θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων.

Ομως δεν έχει τελειώσει σήμερα, έχουμε ακόμα ενενήντα λεπτά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να έχουμε αισιοδοξία και να καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».