Ο Αργεντινός που χόρεψε τάνγκο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το είχε ξανακάνει πριν από έξι χρόνια με τη Ζενίτ όταν είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στους Κόκκινους Διαβόλους!

Το μαγικό γκολ που πέτυχε χθες με τακουνάκι ο Αλεχάντρο Νταμιάν (Τσόρι) Ντομίνγκες –όπως είναι το πλήρες όνομά του –το αφιέρωσε στο τρίτο του παιδί, τον γιο που του χάρισε πρόσφατα η σύζυγός του. Είναι κοινό μυστικό ότι ο 33χρονος μπαλαντέρ τον τελευταίο καιρό πετάει από ψυχολογία λόγω αυτού του χαρμόσυνου γεγονότος και αυτό γίνεται εμφανές στο γήπεδο.

Η εμφάνισή του –σίγουρα η καλύτερη στον Ολυμπιακό –ήταν αρχοντική, είχε ξανανικήσει όμως τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα σε ματς τίτλου, όταν με τη Ζενίτ (κάτοχο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τότε) κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ επικρατώντας των Μπέμπηδων του Φέργκιουσον με 2-1, τον Αύγουστο του 2008.

Ωστόσο τις κορυφαίες εμφανίσεις του τις έκανε νωρίτερα, στον δρόμο προς το ΟΥΕΦΑ, ιδιαίτερα στον ημιτελικό με τις δύο ασίστ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και στο εκκωφαντικό 4-0!

Ο Μίτσελ τον επέλεξε με κλειστά μάτια, αλλά στο πρώτο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν καλός. Ο Ισπανός έκανε την έκπληξη και τον εμπιστεύτηκε και στο Ντα Λουζ στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μπενφίκα, όπου τον έβγαλε ασπροπρόσωπο πετυχαίνοντας εξαιρετικό γκολ συνδυάζοντάς το με μεγάλη εμφάνιση.

Το παρατσούκλι Τσόρι που του έχουν κολλήσει στην Αργεντινή σημαίνει μαχητής, για την ακρίβεια με το… μαχαίρι στο στόμα. Ενας παίκτης που έχει γαλουχηθεί στη Ρίβερ Πλέιτ δεν είναι δυνατόν να μην είναι μαχητής και η απόδοσή του σε αυτό το κομμάτι δεν εκπλήσσει όσους τον ξέρουν.

Από τίτλους και εμπειρία άλλο τίποτε αφού μέχρι παγκόσμιος πρωταθλητής έχει στεφθεί με την Εθνική Νέων της Αργεντινής το 2001, με συμπαίκτη μεταξύ των άλλων και τον Σαβιόλα, για τον οποίο έπαιξε και χθες. Η τεχνική του είναι αδιαμφισβήτητη, απλώς στο παρελθόν δεν είχε ταιριάξει με κάποιους προπονητές όπως ο Αντβοκαατ στη Ζενίτ τον δεύτερο χρόνο ή ο Εμερι στη Βαλένθια.

Με τον Μίτσελ έχει δέσει απίστευτα, άλλωστε γενικά στον Ολυμπιακό βρήκε τη νιρβάνα του μετά τις περιπλανήσεις σε Ρωσία και Ισπανία.