Με αποθεωτικά σχόλια υποδέχθηκε ο βρετανικός Τύπος τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία ταυτόχρονα κατακεραυνώνει για την αρνητική εικόνα που παρουσίασε. «Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Κάντε κριτική στη Γιουνάιτεντ όσο θέλετε, ο Ολυμπιακός όμως ήταν καλός. Οι παίκτες του ήταν πιο γρήγοροι και τεχνικά καλύτεροι της Γιουνάιτεντ» σχολίασε στο ITV η παλιά δόξα των Κόκκινων Διαβόλων Ρόι Κιν. Ο Ιρλανδός δεν μάσησε τα λόγια του: «Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου –βλακείες. Είναι το καλύτερο brand του κόσμου, αλλά οι ομάδες της έχουν μείνει πίσω με πρώτη απ’ όλες τη Γιουνάιτεντ. Χρειάζεται έξι με επτά παίκτες για να χτιστεί ξανά».

Πράγματι, το αγγλικό ποδόσφαιρο βιώνει τις τελευταίες ημέρες ένα ποδοσφαιρικό Βατερλώ. Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Σουόνσι δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε γκολ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, ενώ με εξαίρεση τους Ουαλούς οι υπόλοιποι γνώρισαν ήττες.

Στο απόσπασμα στέλνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η «Ντέιλι Μέιλ», η οποία στον τίτλο της κάνει λόγο για εφιάλτη που έζησε ο Μόιες στην Ελλάδα:

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κακή, πιθανώς χειρότερη απ’ ό,τι είναι όλη τη σεζόν (που αυτό λέει κάτι!). Μπορεί να ανατρέψει το σκορ στον επαναληπτικό; Φυσικά, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα αν παίξει το ίδιο…». Ο Γκάρι Λίνεκερ πιστεύει ότι η σεζόν μπορεί να κλείσει για τη Γιουνάιτεντ πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι αμυντικοί της τους χώρους. Ο παλαίμαχος ουαλός ποδοσφαιριστής και σχολιαστής του BBC Ρόμπι Σάβατζ είπε για την εμφάνιση των πρωταθλητών Αγγλίας: «Εκτη στην Πρέμιερ Λιγκ, έχασε από τη Σουόνσι και τη Σάντερλαντ στα Κύπελλα, πιθανότατα θα αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, μία ομάδα που κέρδισε πέρυσι με άνεση το πρωτάθλημα».

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ. Η παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν φυσικό να προκαλέσει το ενδιαφέρον των Ισπανών. «Ο Ολυμπιακός άφησε ένα ερείπιο τη Γιουνάιτεντ» έγραψε η «Σπορτ». «Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έδωσε ένα μάθημα στη Γιουνάιτεντ του Μόιες» ήταν ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ας», ενώ η «Μάρκα» παρατήρησε ότι «η κρίση της Γιουνάιτεντ πέρασε τα σύνορα». Πιο γλαφυρή η «Μούντο Ντεπορτίβο», έγραψε: «Ο Μίτσελ έθαψε τη Γιουνάιτεντ και περνάει στα προημιτελικά».