Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Γ. Κουμουτσάκο, στο Στρασβούργο.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ,υπήρχε εδώ και καιρό κουβέντα για το ενδεχόμενο αυτής της υποψηφιότητας μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου και οριστικοποιήθηκε την Τρίτη στο Στρασβούργο.

«Τώρα ψηφοφορία στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο. Αύριο Αθήνα για μια πραγματική Νέα Αρχή» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς του.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε εκλεγεί από τους συναδέλφους του ο καλύτερος ευρωβουλευτής του 2013 στον τομέα των μεταφορών.

Είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας του Κουμουτσάκου, στέλεχος του Μαξίμου σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η Αττική είναι μια κατεξοχήν περιφέρεια με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης δυνατοτήτων από την Ευρώπη».

«Γι’ αυτό χρειάζεται ένας άνθρωπος με γνώσεις της Ευρώπης που να μπορεί να ξεκολλήσει ζητήματα» και πρόσθεσε: «Ο Γιώργος Κουμουτσακος είναι μάχιμος και στο παρελθόν είχε καταλάβει κεντρικές θέσεις στην πολιτική σκηνή. Είναι επιλογή που δίνει ανάσα ανανέωσης».